Can Ataklı: AKP'de gerçeği açıklamak ihraç nedeni

“Demek ki neymiş, kim olursan ol, AKP’liysen asla gerçeği söylemeyeceksin”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” şeklindeki açıklamasının ardından AK Parti’den ihracı için işlem başlatılan iş insanı Ethem Sancak hakkında yazdı. Ataklı, “Demek ki neymiş; kim olursan ol, AKP’liysen asla gerçeği söylemeyeceksin” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can Ataklı’nın bugünkü köşe yazısında Ethem Sancak ile ilgili olan satırlar şöyle:

Ethem Sancak AKP’nin eski solcu/Maocu militanlarından. “Militan” diyorum, çünkü bu Ethem Sancak Erdoğan’a olan sevgisinin “aşk düzeyinde” olduğunu söyleyecek ve her yerde kıyasıya kavga edecek kadar bir saray tutkunu. Ama galiba biraz da doğrucu Davut gibi davranıyor.

Örneğin önce Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lara ilişkin, “Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova’dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz” demişti. Saray ve çevresinde bu sözler hafif bir öfke yaratmıştı, “malumu ilana ne gerek var?” vızıltıları çıkmıştı. Sancak daha sonra da “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” deyiverdi.

O da malumun ilanı aslında. Bu sefer saray iyice kızdı. Hemen harekete geçildi ve gerçeği açıklayan bu militan, zengin mi zengin AKP’li için ihraç talebinde bulunuldu. Sancak da istifa etti. Demek ki neymiş, “Kim olursan ol, AKP’liysen asla gerçeği söylemeyeceksin.”

NOT: Ethem Sancak aslında yalan söyleyerek kurtulmaya çalıştı. AKP’nin Amerika sayesinde iktidar olduğunu söylemediğini ileri sürdü. Ama ne yazık ki biri konuşmayı banda almıştı. Yayınlanınca yalan da para etmedi sonuçta.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU