"Bu ülkenin HDP'li bakana tahammülü yoktur" diyen vali, kendisine yanıt veren Gergerlioğlu'nu engelledi

Daha önce Ekrem İmamoğlu ile VIP krizi nedeniyle davalık olan Vali Seddar Yavuz, HDP'li vekili sosyal medya hesabından engelledi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu Twitter'da engelledi / Kolaj: Independent Türkçe

Geçtiğimiz günlerde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bu ülkenin PKK'lı, HDP'li bir içişleri bakanına, bir milli eğitim bakanına, bir cumhurbaşkanı yardımcısına tahammülü yoktur" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gergerlioğlu: Haddini bil

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen Nevruz  mitinginde konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu. miting alanında HDP'nin flamalarının alınmasının engellendiğini belirterek Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a tepki gösterdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un "Bu ülkenin PKK'lı, HDP'li bir içişleri bakanına, bir milli eğitim bakanına, bir cumhurbaşkanı yardımcısına tahammülü yoktur" sözlerine de tepki gösteren Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Kocaeli Valisi sen kimsin ya? Sen devletin bir memurusun! Sen hangi hakla millete karşı mücadele ediyorsun? Sen milletin işlerini idare etmekle görevli bir memursun haddini bil! Sen bu sözleri bu ülkenin 3. büyük partisine söyleyemezsin. Eğer ki siyasal alana girmek istiyorsan buyur gel. AK Parti'den adaylığını koy çık karşımıza al boyunun ölçüsünü. Sana açıkça söyleyeyim Kocaeli Valisi; bu ülkede HDP'den 2 bakan oldu sizin o bakanlarınızdan bin kat daha ahlaklı, dürüst bir şekilde bakanlık yaptı ve daha onlarca da bakan olacak, bunu çok iyi bil. HDP'den İçişleri Bakanı da olur Cumhurbaşkanı da olur

Vali, HDP'li Gergerlioğlu'nu engelledi

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'u etiketleyerek sosyal medya hesabından tepkisini içeren paylaşım yaptı. Kısa süre sonra Kocaeli Valisi Yavuz, HDP Milletvekili Gergerlioğlu'nu Twitter'da engelledi.

İmamoğlu ile davalık olmuştu

Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sırasında Karadeniz gezisi kapsamında 5 Haziran 2019'da Ordu programının ardından İstanbul'a gitmek üzere geldiği Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki VIP Salonu'nda dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği iddiasıyla Ordu'da dava açılmıştı.

Ordu 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 17 Mart'ta davayı karara bağlayarak, Ekrem İmamoğlu'na, "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı gıyabında alenen hakaret" suçundan 354 gün karşılığı 7 bin 80 lira adli para cezası vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU