İmamoğlu Ordu Valisi'ne hakaret etti mi? Haber Global İmamoğlu'nun VIP salonu önündeki sözlerini yayınladı

Haber Global'in aynı görüntüyü daha önce de yayınladığı öğrenildi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da VIP salonunu kullanmasına izin vermediği için Vali Seddar Yavuz'a "it" dediği iddia edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu olayın ardından yaptığı açıklamalarda bu iddiayı kesin bir dille yalanlamamış, Vali Seddar Yavuz için "Ordu Valisi basitlik yapmıştır" dediğini öne sürmüştü. 

Fox TV'den Fatih Portakal İmamoğlu'nun hakaret ettiği öne sürülen görüntüyü izlediğini söylemiş ancak bu görüntüleri yayınlamamıştı. Görüntüyü yayınlamama gerekçesi olarak RTÜK'ü gösteren Portakal, aynı görüntünün Haber Global'de de olduğunu ayrıca soruşturma için istenirse verileceğini söylemişti. 

Haber Global bugün saat 16 bülteninde bahse konu görüntüleri yayınladı. Görüntüde Ekrem İmamoğlu'nun VIP salonu önündeki polislerle konuştuğu görülüyor. Görüntünün sesinde "Vali itlik yapmıştır" sözleri duyuluyor. 

Haber Global yetkililerinin montaj mı değil mi tartışmasını bitirmek için Ordu Valisi ile yapılan diyalog sonucu görüntüleri tekrar yayınladığı ifade edildi. 

Aynı görüntünün kanalda daha önce de iki defa yayınladığı öğrenildi. 

 

Independent Türkçe

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU