AK Parti kurucusundan, 6 partinin bir araya gelmesine "Haçlı İttifakı" benzetmesi

"Haçlı ittifakı zihniyeti ve tarzıyla, başkalarının lafıyla böyle bir araya gelip de ülke değiştirmeye lider değiştirmeye falan kimseyi inandıramazsınız"

Kanal 42 ekranlarında yayınlanan özel yayın programına katılan AK Parti kurucularından Latif Cem Baran, 6 siyasi partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelmesine, "Haçlı ittifakı zihniyeti ve tarzıyla, başkalarının lafıyla bir araya gelip de ülke ve lider değiştirmeye kimseyi inandıramazsınız" diyerek tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çürümüş, oturmamış bir sistem"

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem 1950 den itibaren uygulanmaya başlayan anayasayla çeşitli yasalarla değişen bizim kendi ömrümüzde gördüğümüz cumhurbaşkanı tarafsız olur dediğimiz çürümüş oturmamış bir sistem" diyen Baran, sözlerini şöyle sürdürdü

Zaten halk getirdi. Siz nasıl değiştireceksiniz? 400 milletvekili bulmanız lazım milletvekili bulmadan kimi kandırıyorsunuz da sistemi değiştireceğiz diyorsunuz. Karar almasını bilmeyen insanlardan oluşan bu grubu demokrasi kabul etmiyorum bu yıkmak için oluşturulmuş bir grup

"Haçlı zihniyetli birisinin çağrısıyla ile bir araya gelmiş arkadaşlar"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için 6 siyasi partinin bir araya gelmesini tarihte kurulan Haçlı İttifakı’na benzeten Baran, şöyle konuştu:

Sultan Alparslan Anadolu’ya girdi Malazgirt’i kazandı hani fatihin babası II. Murat Varna savaşını 1444 Balkanları darmaduman etti. Osmanlıyı yerleşirdi Vatikan çağrı yaptı ‘Biz Osmanlı’yı yıkacağız Balkanlardan atacağız’ diye. Haçlı ittifakı zihniyeti ve tarzıyla, başkalarının lafıyla böyle bir araya gelip de ülke değiştirmeye lider değiştirmeye falan kimseyi inandıramazsınız siz. Bu tarihe baktığımızda haçlı zihniyetli birisinin çağrısıyla ile bir araya gelmiş arkadaşları vurguluyor

Babacan’ın Boğaziçi açıklamasına tepki gösterip Gül'ün avukatlığını bırakmıştı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan rektör ataması protestolarına destek veren paylaşımına sosyal medya hesabından tepki gösteren Avukat Latif Cem Baran, avukatlığını yaptığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le "temel değerlerin uyuşmaması sebebi ile hukuki ilişkisini de istifa ederek sonlandırdığını" açıklamıştı.

Baran, daha önce aynı kanalda katıldığı bir yayında da, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan mücahittir. Somali’de, Katar’da cihat ediyor. Yemen’de, Libya’da cihat ediyor. Kimle savaşıyor? Küffarla savaşmıyor mu? Bugün tüm dünyadaki Müslümanlar, biz Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görüyoruz, onlar da emin olun halife olarak görüyorlar" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU