İran: Basra körfezinden petrol satışına izin vermezsek bunu açıkça yaparız

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri: Amerikalı teröristler gibi gizli işler yapmayız

Fotoğraf: Reuters

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri başkent Tahran'da düzenlenen askeri törende Basra Körfezi'nde son dönemde yükselen gerilim ile ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakiri ülkesinin ABD gibi "gizli işler" yapmadığını söyledi, Basra Körfezi'nden petrol satışına izin vermezler ise bunu açıkça yaparcaklarını belirtti:

ABD bir yandan İran’a ağır yaptırımlar uyguluyor, diğer yandan müzakere istiyor. Ağır baskılar ve müzakere çağrıları düşmanın çelişkisidir. Düşmanın bize yönelik tehdit ve tehlikelerinin farkındayız. ABD İran karşıtı politikaları İran-Irak savaşı dönemindeki Saddam Hüseyin’in siyasetine benziyor. Saddam da bir yandan şehirlerimizi bombalıyor, diğer yandan barış çağrıları yapıyordu. İran’ın bugün Saddam’dan daha tehlikeli Trump ile karşı karşıya.

Tümgeneral Bakıri, ABD’nin İran’a iki seçenek tanıdığını söyleyerek, "Onlar ya savaş ya da müzakere diyerek bizi teslim almaya çalışıyorlar. İran bu nedenle direnmeyi seçmiştir” dedi.

 Umman Körfezi'nde iki petrol tankerine yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, bölgede ABD’yi izlediklerini, gerektiğinde düşmana açık bir şekilde karşılık verebileceklerini söyledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU