Chelsea’nin yeni teknik direktörü kim olacak: Lampard mı Benitez mi?

Adaylar arasında, Chelsea tarihinin en golcü oyuncusu unvanına sahip Frank Lampard’ın adı ön plana çıkıyor

Fotoğraf: The Independent

Jack Watson - The Independent

İngiliz futbol kulübü Chelsea, teknik direktör Maurizio Sarri’nin İngiltere Premier Lig’e veda ederek, İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) üst üste 8. kez şampiyon olan Juventus’la anlaştığını doğruladı.

Takımı geçen sezonun başında devralan Sarri, Chelsea’yi ligde 4. sıraya taşımış, takım UEFA Avrupa Ligi finalinde de Arsenal’i yenerek şampiyonluk kupasını müzesine götürmüştü.

Ancak kulüp bugünlerde, geçen yıl sezon başında Antonio Conte’nin takımı bıraktığı döneme benzer bir kaderi paylaşıyor. Takımın sezon hazırlıkları başlamadan yeni bir teknik çalıştırıcı bulması içinse önünde yalnızca birkaç hafta bulunuyor.

Chelsea’nin teknik direktör adayları arasında şu isimler yer alıyor: 
 

Frank Lampard Independent.jpg
Frank Lampard / Fotoğraf: The Independent


Frank Lampard

Lampard’ın bu göreve talip olduğu artık bir sır değil. Geçen sezonun başında Derby County kulübüyle anlaşmış olsa bile Chelsea formasıyla yıllarca top koşturduğu Stamford Bridge Stadyumu’na dönme sinyali veriyor.

Play-off finalinde Aston Villa karşısında yaşanan yenilginin ardından daha önce yaptığı çıkışı tekrarlayan Lampard, tüm dikkatinin Derby’nin üzerinde olduğunu ve adının eski kulübüyle anıldığı söylentilerin zihnini karıştıramayacağını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lampard’ın Derby’yi çalıştırırken genç bir takımdan maksimum seviyede nasıl faydalanabileceğini kanıtlaması, onu Chelsea’nin transfer yasağı sırasında genç oyuncularına bel bağlaması halinde cazip bir aday yapıyor. Harry Wilson ve Mason Moun gibi isimlerin yıldızı Lampard’ın hocalığı sırasında parladı. Dolayısıyla Chelsea, Lampard’ın Callum Hudons-Odoi, Ruben Loftus-Cheek ve Tammy Abraham gibi oyuncularla aynı başarıyı sergilemesi için sabırsızlanıyor olabilir.

The Independent’ın edindiği bilgiye göre, Chelsea, Sarri'nin Juventus’la el sıkışarak anlaşmayı feshetmesi nedeniyle buradan alacağı 5 milyon sterlini, Lampard’ın anlaşmalı olduğu Derby’ye tazminat olarak ödeyebilir. 
 

Ralf Rangnick Reuters.jpg
Ralf Rangnick / Fotoğraf: Reuters


Ralf Rangnick

Almanya Bundesliga takımlarından RB Leibzig’i sezon sonunda bırakan Rangnick, takımın Alman futbolunda yükselişe geçtiği sırada kulübün teknik ve sportif direktörlük görevlerini üstlenmişti.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, Chelsea’nin yakın markaja aldığı Rangnick'in Lampard gibi genç futbolcularla çalışma konusundaki kabiliyeti onu iyi bir teknik adam yapıyor. 
 

Nuno Espirito Santo Reuters.jpeg
Nuno Espirito Santo / Fotoğraf: Reuters


Nuno Espirito Santo

Wolves (Kurtlar) adıyla bilinen Wolverhampton Wanderers FC takımının teknik direktörü Santo, takımı göreve geldiği daha ilk sezonda Premier Lig’de 7. sıraya taşıyarak adından söz ettirmişti.  

Kulüp kaliteli oyuncularıyla övgü toplarken, Santo’nun teknik kabiliyeti de Wolves’un İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) yarı finale çıkışı ve takımın sezon boyunca ilk 6’yı zorlamasıyla kanıtlanmış oldu. 
 

Massimiliano Allegri AP.jpg
Massimiliano Allegri / Fotoğraf: AP


Massimiliano Allegri

Şayet Chelsea, gelecek vadeden adaylar arasında göreve hazır, seçkin bir isimle anlaşmak istiyorsa o kişi Massimiliano Allegri’den başkası olamaz.

Allegri’nin yakın zamanda ipleri kopardığı Juventus, Ajax karşısında çeyrek final maçını kaybedene kadar UEFA Şampiyon Ligi’nde başarılı bir performans sergilemiş ve 5 büyük ligde şampiyonluğa ulaşan ilk takım olma başarısını elde etmişti.

Teknik direktörlük kariyerine bir süre ara vermeyi düşünen Allegri, bir yandan da bu yaz Premier Lig’e göz kırpıyor. 
 

Rafa Benitez Reuters.jpg
Rafa Benitez / Fotoğraf: Reuters


Rafa Benitez

Benitez, daha önce de Chelsea’nin kriz dönemi sığınağı olmuştu. Kasım 2012’de Roberto Di Matteo’dan boşalan koltuğa oturan Benitez, gelişi öncesinde 2012 UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran takımın başarısını Şampiyonlar Ligi’nde sürdürmesini sağlamıştı.

Halen Newcastle United’ın hocalığını yapan Benitez, kulüp yöneticilerinin bütçe konusunda eli sıkı tutumu nedeniyle hayal kırıklığı yaşarken, St. James Park Stadyumu’nda kendisini uzun bir geleceğin beklediği konusunda da emin görünmüyor.

Diğer taraftan Chelsea’nin muhtemel teknik çalıştırıcı adayları arasında, Watford’un hocası Javi Gracia ile Ajax’ın teknik direktörü Erik ten Hag’ın da isimleri geçiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU