Chelsea'nin hocası Maurizio Sarri: Şampiyonluğu hakettik

UEFA Avrupa Ligi finalinde Arsenal'i 4-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Chelsea'de teknik direktör Maurizio Sarri açıklamalarda bulundu. Sarri, "Turnuvada oynadığımız 15 maçtan 12'sini kazandık, 3'ünü ise berabere kaldık şampiyonluğu hakediyorduk" dedi

Maurizio Sarri / Fotoğraf: Reuters

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanan UEFA Avrupa Ligi finalinde bir diğer İngiliz ekibi Arsenal'i 4-1 mağlup ederek şampiyon olan Chelsea'nin teknik direktörü Maurizio Sarri, oyuncularının çok zor rakibe karşı çok iyi oyun ortaya koyduğunu söyleyerek, "Avrupa Ligi'nde oynadığımız 15 oyundan 12'sini kazandık, 3'ünü ise berabere kaldık. O yüzden şampiyonluğu hakediyorduk" dedi.

Müsabakanın oynandığı Bakü Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Sarri, şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ilk yarısının berabere tamamlandığını hatırlatan Sarri, devre arasında oyuncularına daha cesur olmalarını söylerek şunları ifade etti:

"Karşılaşmayı kaybededebilirdik de. Oyuncularım beni dinledi ve çok zor rakibe karşı çok iyi oyun ortaya koydular. Taraftarların beğeneceği bir oyun sergiledik. Avrupa Ligi'nde oynadığımız 15 oyundan 12'sini kazandık, 3'ünü ise berabere kaldık. O yüzden şampiyonluğu hakediyorduk."  

 

Unai Emery-AFP.jpg
Unai Emery / Fotoğraf: AFP

 

"Zor oyun olacağını biliyorduk. Chelsea bizden daha iyi oynadı"

Arsenal Teknik Direktörü Unai Emery, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Chelsea takımını kutlayan Emery, şöyle konuştu: 

"Zor oyun olacağını biliyorduk. Chelsea bizden daha iyi oynadı. İlk yarıda öne geçmek fırsatlarımız vardı. İkinci yarıda ise onlar fırsatları iyi değerlendirdi ve ilk golü attı. İlk gol çok önemliydi. Gol sonrasında daha sakin oynamalıydık fakat yanlış yaptık. Onların oyuncuları yanlışlarımızı gördü ve iyi değerlendirdi. Çok üzgünüz."

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU