Can Ataklı: Saraydakiler ne çok hastalanıyor böyle

“2019’da 5 milyon lira olan sağlık harcamaları için 2020’de tam 51 milyon lira harcanmış, yani on kat artmış”

Fotoğraf: AA

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinde Sayıştay’ın basına yansıyan bazı raporlarını değerlendirdi. Raporda Beştepe’nin sağlık giderlerine dikkati çeken Ataklı, “Saraydakiler ne çok hastalanıyor böyle” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can Ataklı’nın bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Sarayın nasıl bir lüks ve ihtişam içinde yaşadığını hepimiz biliyoruz. Ancak bunlar bazen rakamsal olarak önümüze konunca insan daha bir tuhaf oluyor. Bazı harcama kalemlerine bakınca ister istemez “Ne bu yahu?” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Örneğin dün tabii ki muhalif gazetelerde Sayıştay raporlarına dayanılarak yapılmış haberler vardı. Sarayın harcamaları dökülmüştü ortaya.

Kırtasiye için bir yılda 4 milyon 100 bin lira harcanmış. Mutfak için alınan gıda ürünlerine 5 milyon 400 bin lira ödenmiş. Artık her gün ne kadar yemek yeniyor anlayın. İçecek için 1 milyon 800 bin lira ödenmiş. Sarayda içki yok biliyorsunuz, bu durumda su ve meşrubat gideri bu kadar tutmuş demek ki. Meşrubat dediğin iki lira, üç lira olduğuna göre maşallah ne çok şey içmişler.

Bana en garip gelen harcama kalemi sağlık giderleri oldu. 2019’da 5 milyon lira olan sağlık harcamaları için 2020’de tam 51 milyon lira harcanmış, yani on kat artmış. Demek ki AKP genel başkanının yanında çalıştırdığı personele dikkat etmesi gerekiyor, bir anda ne çok hastalanmaya başlamışlar böyle.

Ataklı, yazısında “Bu kadar hasta insan ülkeye nasıl hizmet eder, değil mi?” diye sordu.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU