Erdoğan’dan Taliban'ın açıkladığı 'geçici hükümet' için ilk yorum: Bize düşen süreci dikkatle takip etmek

Erdoğan, “Bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da bilemeyiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katıldı. Fotoğraf: TCCB

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da Taliban'ın açıkladığı 'geçici hükümet' hakkında ilk değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, “Bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da bilemeyiz. Bize düşen şu anda bu süreci dikkatle takip etmektir" dedi.

Beştepe’de Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Kabil Havalimanı'nın işletilmesine dair "İşin başından itibaren olumlu yaklaşım içinde olduk. Geldiğimiz noktada o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok” diyerek Türkiye’nin prensiplerine yönelik olumlu sürecin devam etmesi durumunda olumlu yaklaşım ortaya koyacaklarını bildirdi.

Geçici hükümet hakkında ilk değerlendirme

Erdoğan Taliban'ın 'geçici hükümet'ine ilişkin de konuştu:

Bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da bilemeyiz. Bize düşen şu anda bu süreci dikkatle takip etmektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taliban, ülkede kontrolü tamamen ele geçirdiğini duyurmasının ardından Molla Muhammed Hasan başkanlığında "geçici hükümet” kuruldu.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "Başbakan vekili" görevine Hasan'ın getirildiğini belirtirken yardımcılığı için Molla Abdulgani Birader ve Abdusselam Hanefi'yi görevlendirdiklerini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU