ABD Genelkurmay Başkanı Milley: IŞİD-Horasan'a karşı Taliban ile işbirliği mümkün

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, "insanlıktan uzak" olarak tanımladığı Taliban'la IŞİD'e karşı işbirliği yapabileceklerini kaydetti

Fotoğraf: AFP

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Amerikan birliklerin Afganistan'ı terk etmesinin ardından ilk değerlendirmesini yaptı.

Milley, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ı "insanlıktan uzak" bir grup olarak tanımladı. Milley, "Gelecekte terörle mücadelede IŞİD-Horasan'a karşı Taliban ile işbirliği yapmamız mümkün" diye konuştu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Austin ve Miley, Afganistan'da görev yapan Amerikan askerlerinden ve çekilme sürecinden övgüyle bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"IŞİD'e karşı elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Austin, insanların havalimanına taşınmasında Taliban'la yürütülen koordinasyona ilişkin sorulan bir soruya, "Taliban ile oldukça dar bir düzlemde çalışıyorduk. O da sadece mümkün olduğu kadar çok insanı ülke dışına çıkarmak içindi" yanıtını verdi.

Miley de "Savaşta görevlerinizi yerine getirir ve birliklere yönelik risklerini azaltmak için gerekenleri yaparsınız" dedi.

Austin ise gelecekte Taliban'la işbirliği yapılıp yapılmayacağına dair bir soruya, "herhangi bir tahminde bulunmak istemeyeceği" yanıtını verdi ancak IŞİD-Horasan'a karşı ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı.

 

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU