Pakistan polisi 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı

Militanların polise el bombası attığı operasyonda, sığınak olduğu iddia edilen yerde silahlı çatışma yaşandı

Ketta'da, üzerinde İslam Devletinin (İD) Arapça kısaltması olan Daeş yazan bir duvar yazısının önünden geçen Pakistanlı yaya (AFP)

Pakistan polisi, terörle mücadele teşkilatının salı sabahı erken saatlerde ülkenin karışık Belucistan eyaletinde düzenlediği baskınlarda İslam Devleti (İD) örgütü militanları olduğu iddia edilen 11 kişiyi öldürdüğünü öne sürdü.

Şüpheli İD teröristinin saklandığına dair istihbarat bilgisi alan Terörle Mücadele Dairesi (TMD) ve güvenlik güçleri Mastung bölgesinde operasyon düzenledi.

Militan olduğu iddia edilen kişilerin etrafını kuşatan terörle mücadele birimi, yoğun çatışma öncesi militanlardan teslim olmalarını istedi. Polis, militanların el bombalarıyla saldırdığını ve polisin tehdidi etkisiz hale getirmek için ateşle karşılık verdiğini belirtti.

Pakistan emniyet birimi, baskında intihar kemerleri, el bombaları, patlayıcılar, iki intihar yeleği ve saldırı tüfekleri ele geçirildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The News, operasyonda öldürülenlerin IŞİD-Horasan Eyaleti (IŞİD-K) örgütü mensubu olduğunu ve söz konusu kişilerin Mayıs 2020'de iki polisin ölümüne neden olan ölümcül saldırıya karıştıkları için arandığını bildirdi.

Sözcü, "Ağır silahlı çatışma sonrası, terörist olduğu öne sürülen 11 kişi saklanmak için kullandıkları alanda ölü bulundu" dedi.

Ne var ki operasyonla ilgili daha fazla ayrıntı veya öldürülen militanların uyruğu paylaşılmadı.

Pakistan'ın en büyük eyaleti Belucistan, Afganistan ve İran'la sınıra sahip stratejik bir bölge. Fakat Pakistan, İran ve Afganistan'da yaşayan etnik azınlık Beluci halkına mensup milliyetçi örgütlerin Pakistan'dan bağımsız bir devlet talep ettiği bölge ayrılıkçı ayaklanmanın pençesinde.

Belucistan eyaletinin başkenti Ketta son yıllarda çok sayıda kişinin hayatını yitirdiği, bombalı eylemler da dahil IŞİD saldırılarının hedefi oluyor.

Temmuzda bir intihar bombacısının işçileri taşıyan otobüse saldırması sonucu 9'u Çin uyruklu en az 13 kişi ölmüştü. 20 Ağustos'ta meydana gelen bir diğer saldırıdaysa, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (ÇPEK) kapsamında yer alan Gvadr Doğu Körfezi otoyol projesindeki bir konvoya bombalı saldırı düzenlenmişti.

Çin 23 Ağustos'ta, projeye dahil olan vatandaşlarına yönelik saldırıları tertipleyenler hakkında hızla harekete geçme çağrısında bulunmuştu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, İslamabad'ı ülkedeki "Çin vatandaşlarının, kuruluşlarının ve projelerinin güvenliğini ciddiyetle korumaya" ve saldırının faillerini cezalandırmaya çağırmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/south-asia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU