İsrail Başbakanı Bennett: Petrol tankerine yönelik saldırıyı İran gerçekleştirdi, nasıl yanıt vereceğimizi biliyoruz

Bennett, İsrailli nakliye şirketine ait gemiye düzenlenen saldırıyla ilgili İran'ı suçlayarak, "İran'ın korkakça bir şekilde olayın sorumluluğundan kaçmaya çalıştığını duydum" dedi

Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrailli nakliye şirketine ait gemiye düzenlenen saldırının arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.

Bennett haftalık kabine toplantısının başında yaptığı konuşmada, “İran'ın korkakça bir şekilde olayın sorumluluğundan kaçmaya çalıştığını duydum.  Bunu kesin olarak söylüyorum: Petrol tankerine yapılan saldırının arkasında İran var” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mercer Street isimli petrol tankerine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldıran İranlıların, İsrail’e ait bir hedefe zarar vermeyi amaçladığını dile getiren Bennett, “Bunun yerine, korsan eylemleri bir İngiltere ve Romanya vatandaşının ölümüne neden oldu” diye konuştu.

İran’ın zorba eylemlerinin sadece İsrail için değil, aynı zamanda denizcilik ve uluslararası ticaretin çıkarlarına da zarar verdiğini vurgulayan Bennett, “Her halükarda, mesajı İran’a nasıl ileteceğimizi biliyoruz” diye uyardı.

İran’ın olaya karıştığına dair istihbarat kanıtı olduğunu ifade eden Bennett, “Uluslararası toplumun İran’a ciddi bir hata yaptığını açıklamasını bekliyoruz” dedi.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU