Sabah yazarları, Mehmet Ali Erbil için soruşturma istedi

“Hâlâ Seda'yı ve Mali'yi çağırıp ‘Nedir bu tecavüz olayı?’ diye soran bir savcı çıkmadı. Yazık ki ne yazık...”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin iki yazarı, şarkıcı Seda Sayan’ın “evinde çalışan bir kadına tecavüz ettiği, evliliğinin bu yüzden bittiği” iddiasını yönelttiği şovmen Mehmet Ali Erbil için soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüksel Aytuğ, bugünkü köşe yazısında söz konusu iddialarla ilgili olarak özetle şunları yazdı:

Hangisini eleştireyim, bilemiyorum. 40 yıllık dostuna tatlı tatlı sitem etmek yerine "Geçmişi kirli, herkesin ekmeğiyle oynuyor" diyen Mali'ye mi, "Ağır bir hastalıktan kalktı, psikolojisi bozuk olabilir" demek yerine onunla medya önünde hesaplaşmaya girişen, bunu yaparken de akıl almaz bir tecavüz iddiasını gündeme getiren Seda'ya mı? Yahu siz değil miydiniz, milyonların önünde "Halam, eltim" filan diye birbirine yıvışan? Mehmet Ali'nin eğer gündeme gelmek gibi bir sorunu yoksa bunu asla yapmamalıydı. Seda Sayan da ta Etiler Şamdan'ın merhum sahibi Mehmet Tuna ile başlayan "vefasızlık ve vicdansızlık" sabıkasını temize çekmek yerine Mehmet Ali'ye bel altı saldırmamalıydı. Ayrıca, tanık ya da haberdar olduğun bir tecavüz olayını ifşa etmek için neden Mehmet Ali'nin sana saldırmasını bekledin a Seda Bacım? Tamam, pandemi hepimizin sinirlerini laçka etti de, biraz akıl, biraz izan, çokça vicdan hanımefendiler, beyefendiler!.. Gelelim işin daha da vahim boyutuna: Seda Sayan'ın iddialarının üzerinden 24 saat geçti, hâlâ Seda'yı ve Mali'yi çağırıp "Nedir bu tecavüz olayı?" diye soran bir savcı çıkmadı. Yazık ki ne yazık...

Gazetenin bir diğer yazarı Mevlüt Tezel de özetle şu ifadeleri kullandı:

Bence savcılar harekete geçmeli. O hizmetli bulunmalı. Eğer Sayan'ın iddiası asılsız bir iftiraysa Erbil temize çıkar. Bu sefer Sayan'dan hukuk yoluyla hesap sorulur! Sayan "Bir anlık kızgınlıkla böyle bir iddiada bulundum" dese bile bu olay araştırılmalı! Hukuk devletinde prosedür böyle işler. Umarım Erbil böyle iğrenç bir suç işlememiştir.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU