Hintli aktör Sonu Sood, hayranlarından resimlerinin üstüne süt dökmemelerini istedi

Sood'un bir hayranı, Kovid hastalarının yardımına koştuğu için oyuncuya minnettarlığını göstermek istedi

Sonu Sood bu hafta iki oksijen tesisinin faaliyete geçeceğini duyurmuştu (Sonu Sood/Facebook)

Ülkenin dört bir yanındaki insanlara hayati önemdeki Kovid yardımını sağlamak için bir grup gönüllüye liderlik eden Bollywood oyuncusu Sonu Sood, ibadet eden hayranlarından fotoğraflarına süt dökerek sütü israf etmemelerini ve bunun yerine muhtaçlar için ayırmalarını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindistan'ın Andra Pradeş vilayetindeki Kurnool ve Nellore şehirlerinde kaydedilen yeni bir videoda, Sood hayranlarının 47 yaşındaki Bollywood aktörünün fotoğrafının üzerine süt döktüğü ve genellikle tanrılara ibadet için yapılan bir tören düzenlediği görülüyor.

"Paal abhishekam" Hindu tanrısı Shiva'ya adanmış kişiler tarafından ifa edilen bir prosedür: Eşit miktarda kaynatılmamış süt, bal, ghee (tereyağı), kaymak ve şeker bir kasede karıştırılır ve ardından karışım tanrının heykelinin üzerine dökülür. Sood'un hayranları, Kovid hastalarının yardımına koştuğu için oyuncuya minnettarlığını göstermek istediğinden bu töreni gerçekleştirdi.

Sood, videoya "gurur duyduğunu" belirterek yanıt verdi fakat "herkesi sütü muhtaç kişiler için ayırmaya" çağırdı.

Oyuncunun tepkisi hayranları tarafından takdir edildi.

Bir kullanıcı “Evet, sütü böyle boşa harcamayın, Kovid-19'la mücadele edenlere bağışıklıklarını artırmak için zerdeçalla birlikte verilerek kullanılmalı. Lütfen bu salgın durumunu anlayın ve ona göre çalışın" diye yazdı.
 


Başka bir kullanıcıysa "Buna son verilmeli. Bu salgın bize doğa gerçeğini hatırlatmalı ve her gün kullandığımız temel (gıdalar) boşa gitmemeli. Bunları doğru şekilde kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu ay Sood ve gönüllü ekibi Bengaluru'daki bir hastaneye 16'dan fazla oksijen tüpü sağlayarak 22 Kovid-19 hastasının hayatını kurtarmıştı.
 


Oyuncu geçen yıldan beri salgınla ilgili kaynakları ve bilgileri yaymak için sosyal medya platformlarını kullanıyor. Film oyuncularının devasa maketlerine süt dökerek ibadet etmek Hindistan'da hayli yaygın ve özellikle oyuncu Rajinikanth kendisine olan sevgisini göstermek için bu töreni rutin olarak gerçekleştiren hayranlarıyla bilinir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU