Biden'dan işsizlik ödemesi şartı: Teklif edilen işleri kabul etmezseniz alamazsınız

Beyaz Saray ekstra işsizlik yardımlarının çalışanları evde tuttuğu iddiasını reddetti

Biden, sosyal yardım alan ve teklif edilen bir işi reddeden herkesin ödemelerini kaybedeceğini söylüyor (AP)

Joe Biden iş teklif edilen Amerikalıların ya bunu kabul etmesi ya da işsizlik yardımlarını kaybetmesi gerektiğini söylüyor.

Başkan işsizlik yasalarını uygulama sözü verdi fakat işverenleri, insanların işe geri dönmesi için maaşları artırmaya çağırdı.

Nisanda istihdam artışındaki yavaşlamaya rağmen Biden, artmış haliyle haftada 300 dolarlık (yaklaşık 2 bin 500 TL) işsizlik yardımının çalışanları evde kalmaya teşvik ettiği fikrini reddetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan, Beyaz Saray'ın bu iddialara ilişkin "fazla kanıt görmediğini" söyledi ve "Amerikalılar çalışmak istiyor" şeklindeki görüşünü yineledi.

Biden ayrıca federal yardım alan işverenlerden işçilere makul bir ücret teklif etmelerini, onları virüsten korumalarını ve aşılamayı teşvik etmelerini beklediğini söyledi.

Beyaz Saray'dan konuşan Biden, "Beklentim, ekonomimiz geri dönerken bu şirketlerin adil ücretler ve güvenli çalışma ortamları sağlayacak olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Ve eğer bunu yaparlarsa, bol miktarda işçi bulacaklardır.

Ama ardından ekledi:

İşsizlik yardımı alan ve uygun bir iş teklif edilen herkese işi almaları gerektiğini, aksi takdirde işsizlik yardımlarını kaybedeceklerini açıkça belirteceğiz.

Biden, yönetiminin 1,9 trilyon (yaklaşık 15,75 trilyon TL) dolarlık yardım paketinden daha fazla dağıtım yapacağını ve eyaletlerdeki ve yerel yönetimlerin 350 milyar dolarlık (yaklaşık 2,9 trilyon TL) yardım havuzunun bir kısmına başvurup diğer şeylerin yanı sıra 16 bin restoran ve bara hibe yapmasına izin vereceğini söyledi.

Çalışma Bakanlığı geçen hafta işverenlerin nisan ayında yalnızca 266 bin istihdam yarattığını bildirdi ve bu beklenenden çok daha az. Ancak başkan iş piyasasının yavaş büyümesini önemsiz göstererek ekonominin "doğru yönde ilerlediğinde" ısrar etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU