Erdoğan, "amirallerin bildirisini" değerlendirdi: Art niyetli, ifade özgürlüğü diyemeyiz, TSK'ya yönelik bühtan

Erdoğan, bildirinin art niyetli olduğunu, ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Erdoğan, 104 emekli amiralin bildirisi için  "Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem, kesinlikle art niyetli bir girişimdir" dedi.

"Hiçbir emekli kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bunun adına ifade özgürlüğü diyemeyiz, ifade özgürlüğü 'aksi halde' diyerek başlayan ve ülkenin seçilmiş yönetimini darbeyle tehdit eden cümleleri kesinlikle kapsamaz. Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir. Emekli amiral sıfatıyla da olsa böyle bir girişim, kahraman TSK'ya yönelik bir bühtandır. Türkiye'de demokrasiye yönelik her saldırı, bu tarz bildirilerin ardından gelmiştir.

Yayınlanan bildiriyi özellikle dikkate alıp gereken her tedbiri uygulama kararlılığını ortaya koyacaklarını bildiren Erdoğan, bildiride geçen Montrö ve sarıklı amiral hakkında da konuştu. 

"Montrö'ye bağlıyız"

Erdoğan, Montrö için, "Ülkemize sağladığı kazanımları önemli görüyor, daha iyisi için imkan bulana kadar bu sözleşmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: 

Montrö Sözleşmesinden çıkmayla ilgili halihazırda ne bir çalışmamız ne de böyle bir niyetimiz vardır. Ama gelecekte bu ihtiyaç ortaya çıkarsa, ülkemizi daha iyisine kavuşturmak üzere her sözleşmeyi gözden geçirmekten de çekinmeyiz.

Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda, "Türkiye'nin milli egemenlik haklarını tahkim edecek bu projeye karşı çıkanlar, en büyük Atatürk ve cumhuriyet düşmanıdır" diye konuştu.

Sarıklı amiral

Erdoğan, sarıklı amiral hakkında ise, "Söz konusu görüntünün yayınlandığı gün TSK kendi içinde çok yönlü idari soruşturmayı başlatmış, sonuçlandırmıştır; bizim de yanlış bulduğumuz bu görüntünün bir bildirinin bahanesi olarak kullanılmasını art niyetli görüyoruz" dedi. 

"TSK'nın disiplin anlayışıyla bağdaşmayacak fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız" ifadelerini de kullanan Erdoğan, "Münferit bir hadise olduğu açıkça bellidir" vurgusu yaptı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU