Yunanistan'da öğretim üyeleri ve üniversite personelinden gözaltındaki öğrencilere destek kampanyası

Hükümetin üniversitelere polis gücü yerleştirme planını protesto eden öğrenciler, kampüsü işgal ettikten sonra gözaltına alınmıştı

Selanik'te üniversitelere polis yerleştirilmesi planına karşı düzenlenen gösterilerden bir kare (AFP)

Yunanistan'ın Selanik kentindeki Aristoteles Üniversitesi'nde öğretim görevlileri ve idari personel, hükümetin kampüslere polis yerleştirme planına karşı 22 Şubat'ta kampüsü işgal ettikten sonra gözaltına alan öğrencilerin mahkeme masrafları için kampanya başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Öğretim Görevlileri Birliği (ESDEP) ve Aristoteles Üniversitesi İdari Personel Birliği'nin, oturma eylemi sırasında gözaltına alınan öğrencilerin mahkeme ve avukatlık masraflarını karşılamak üzere bağış kampanyası düzenlediği belirtildi.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, öğrencilerin kampüsü işgalinin ve üniversiteye ait eşyalardaki zararın faturası 65 bin euroyu buluyor.

Yeni Demokrasi hükümetinin son dönemde artan güvenlik sorunları nedeniyle polis girişinin yasak olduğu üniversite kampüslerine polis yerleştirme planı, ülke çapında büyük protestolara yol açmıştı. Birçok gençlik örgütü ve muhalefet partisi, hükümetin bu adımının akademik özgürlüğe zarar vereceğini belirtiyor.


Independent Türkçe, Kathimerini

Derleyen: Merve Arkan

DAHA FAZLA HABER OKU