Medipol Başakşehir’de gelenek bozulmadı

Galatasaray'a 2-1 mağlup olan turuncu-lacivertli ekip sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluk şansını yitirdi. Başakşehir Kulübü, geçtiğimiz 2 sezon da şampiyonluk yarışını son haftalara kadar sürdürmüştü

Medipol Başakşehir son 3 sezonda olduğu gibi şampiyonluk şansını yine son haftalarda kaybetti / Fotoğraf: AA

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Türk Telekom Stadı’nda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Medipol Başakşehir şampiyonluk şansını bu sene de kaybetti. 

Karşılaşmanın ilk yarısını Riad Bajic'in kafayla attığı golle 1-0 önde kapatan turuncu-lacivertliler, ikinci yarıda Galatasaray'ın Sofiane Feghouli ve Henry Onyekuru ile bulduğu gollere engel olamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Medipol Başakşehir bu yenilgiyle puanını 69'a yükselten Galatasaray'ın 3 puan gerisinde kaldı. İkili averajda da rakibinin gerisine düşen turuncu-lacivertli ekibin, sezonun bitimine bir hafta kala ikinci sırada ligi tamamlaması kesinleşti.

Başakşehir Kulübü, siyasetin odak noktası oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında söylediği “Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde kurduğum bir takım. Başakşehir Futbol Kulübü, oldukça başarılı bir şekilde gidiyor. Bugün deplasmanda da 3-0 kazanmış. Başakşehir çok çok iyi, önde de gidiyor. Başakşehir ile övünüyorum. Çünkü benim kurduğum bir takım. O Başakşehir tırmandı ve ta buralara kadar geldi” sözleri sosyal medyada çok tartışılmıştı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde, Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen “Medipol Başakşehirspor’a destek olacak mısınız?” sorusunu İmamoğlu şöyle yanıtlamıştı:

"Bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın işi, bir spor kulübü yaratmak değil. Ben İstanbul'da belediye başkanıyım, dünyanın en şanslı adamıyım. 1903'te kurulmuş Beşiktaş, 1905'te kurulmuş Galatasaray, 1907'de kurulmuş bir Fenerbahçe var. Bunlar dünya markaları. O kulüplerin Türkiye’yi ve İstanbul’u dünyada tanıtması için bir odak noktası olurum Benim işim bir spor kulübü yaratmak ve ona destek olmak değil."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başakşehir’in önlenemeyen düşüşü

Turuncu-lacivertliler 13 maç aranın ardından 13 Nisan’da Beşiktaş deplasmanında 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Ligin 29. haftasında sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 90+6. Dakikada Edin Visca’nın golüyle 1 puanı kurtaran İstanbul temsilcisi, ikinci sıradaki Galatasaray ile puan farkını da koruyamadı.

Rizespor karşılaşmasından 5 gün sonra küme düşmeme mücadelesi veren Göztepe’yi İstanbulda ağırlayan turuncu-lacivertliler, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılarak şok bir yenilgi yaşadı.

Ligin 31. haftasında Sivasspor deplasmanından da 0-0 beraberlikle dönen İstanbul temsilcisi şampiyonluk yolunda kredilerini birer birer tüketti.

Ligde 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen turuncu-lacivertli ekip ligin 32. haftasında Ankaragücü’nü konuk etti. Sahadan Bajic ve Robinho’nun golleriyle 2-1 galip ayrıldı.

33. haftada Türk Telekom Stadı’nda Galatasaray'ın konuğu olan Başakşehir, karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak şampiyonluğu rakibi Galatasaray'a kaptırdı. 

Başakşehirde gelenek bozulmadı

Medipol Başakşehir, son 3 sezonda olduğu gibi şampiyonluk şansını yine son haftalarda kaybetti.

2016-2017 sezonunda Beşiktaş ile girdiği şampiyonluk yarışında iddiasını 33. haftaya kadar sürdüren Medipol Başakşehir, o sezonu siyah-beyazlı ekibin 4 puan gerisinde ikinci sırada kapattı.

Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’de 2017-18 sezonunda da uzun süre zirvede kalmış ancak son haftalara girilirken yaşadığı puan kayıplarına engel olamayarak ligi şampiyon Galatasaray’ın üç puan gerisinde 72 puanla 3. sırada tamamlamıştı

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU