Hisar'ın patronu: Fabrikayı borçlara karşılık bankaya bıraktık

“Temiz bir sayfa açıyoruz, üretime Çerkezköy’de yeni kuracağımız fabrikada devam edeceğiz”

Fotoğraf: Dünya

Türkiye’nin en büyük mutfak eşyası üreticilerinden Hisar’ın Esenyurt’taki fabrikası satışa çıktı. Hisar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, “Borçlarımıza karşılık fabrikayı bankaya bıraktık. Temiz bir sayfa açıyoruz, üretime Çerkezköy’de yeni kuracağımız fabrikada devam edeceğiz” dedi.

Dünya gazetesinden Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın aktardığına göre, 94 milyon lira başlangıç fiyatıyla ilana çıkarılan fabrika için teklif toplanmaya başlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED) Başkanı olan İsmail Erdoğan, sektörde üretici kalmamasından şikayet ederek, ağırlıklı olarak yurt dışından getirilen ürünlerin piyasada satıldığına dikkat çekti. Üretici olmanın zorluklarını vurgulayarak, “Sektördeki tek büyük üretici olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz. Türkiye’deki üreticilerin kaynak ihtiyacı var. İthalat ürünlerin Türkiye'ye girişini azaltmak amacıyla getirilen ek verginin pozitif etkisi oldu. Ancak sektörde hala sıkıntılar devam ediyor” dedi.

“Mağazalaşma sürecinde ciddi zarar ettik”

Sektörel zorlukların yanı sıra mağazalaşmadan kaynaklanan sıkıntıların eklenmesiyle şirkette bir darboğaz yaşanmış. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin AVM ve caddelerinde mağaza açan şirket, şimdi hepsini teker teker kapatıyor. İsmail Erdoğan mağazalaşmaya yönelik yaptıkları hamle hakkında “Mağazalaşmaya 5-6 yılımızı harcadık. Ancak ciddi zarar ettik. Hem üretici olup hem de perakende sektöründe mücadele vermek kolay bir iş değil. Perakende apayrı bir iş. Biz bu kısmı çok beceremedik” değerlendirmesinde bulundu.

Şirket, hali hazırda bulunduğu fabrikayı temmuz sonu itibariyle boşaltmış olacak. Tüm makinelerini de alarak Çerkezköy OSB’de yeni bir fabrika kuracaklarını söyleyen Erdoğan, “Üretici olmaktan vazgeçmiyoruz, temiz bir başlangıç yapacağız. Çerkezköy teşvik bölgesi değil. Ancak şirketimizin devamlılığı için bu bölgede olmamız gerekiyor. Yerli sanayicinin nerede üretim yaparsa yapsın teşvik edilmesini istiyoruz. Tüm dünyada sistem yerli üreticisini kalkındırmak üzerine kurulu. Okul sıralarından başlayarak tüketici bilinci oluşturulmasını ve yerli malı kullanımının öneminin anlatılması gerekiyor” diye konuştu.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU