Sözcü yazarı: Milli Piyango ve Sayısal Loto’da güven erozyonu var

"Anlatılan çeşitli olaylar, toplumda dolaşan söylentiler ve ortaya atılan iddialar, insanların çekilişlere tereddütle bakmasına sebep oldu"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Milli Piyango’nun özelleşmesinin ardından Sayısal Loto’da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinin 622 milyonda bir hale geldiğini ifade etti. Turan, şans oyunlarına güvenin azaldığını da belirtti.

Turan, bugünkü köşe yazısında geçmiş yıllarda yılbaşı yaklaştığında vatandaşların Milli Piyango konusunda heyecanlandığını ifade ederek şunları yazdı:

Büyük ikramiye ile neler alınacağı hesaplanır, hayaller kurulurdu. İkramiye çıkmasa da insanlar onun hayaliyle güzel günler geçirir, mutlu olurlardı.

Bu yıl heyecan yok! Hadi “Hiç yok” demeyelim ama eski yıllara göre pek az olduğu kesin!

Gerçi Eminönü'ndeki Nimet Abla Gişesi'nin önünde kuyruklar görünüyor ama önceki yılların yoğunluğu ile ölçülmesi mümkün değil!

Toplumda genel bir isteksizlik var… Neden? Bunun tek sebebi güvensizlik!

Cumhuriyetin ilk yıllarından beri “Talih kuşu” olarak çekilişleri devam eden Milli Piyango, günümüzde önemli ölçüde güven kaybetmiş durumda……

Anlatılan çeşitli olaylar, toplumda dolaşan söylentiler ve ortaya atılan iddialar, insanların çekilişlere tereddütle bakmasına sebep oldu. Milli Piyango İdaresi'nin yapacağı ilk iş, eski güveni tekrar sağlamak olmalı! Aksi halde bu iş yürümez!

Sayısal Loto'daki sistemde yapılan değişiklikle büyük ikramiyeyi kazanmanın 622 milyonda bir olduğunu hatırlatan Turan, şu çağrıyı yaptı:

Tüm yetkililere hatırlatıyorum:

1 ile 49 sayıları arasından 6 rakam seçilerek oynanan “alışılmış eski loto sistemine dönmek” en akıllıca hareket olacaktır.

Böylece ilgi artar, oynayan da oynatan da memnun olur! Aksi halde bu işin sağlıklı yürümesi çok zor!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU