Ilhan Omar, 'Manga'dan arkadaşı Ocasio-Cortez'i savunmasız gruplardan önce aşı yaptırdığı için eleştirdi

Senatör Rand Paul de Ocasio-Cortez'i aşı olduğu için Twitter'da eleştirmişti

Ilhan Omar ve Alexandria Ocasio-Cortez, Temsilciler Meclisi'nde "Manga" adıyla tanınan grupta yer alıyor (AFP)

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar, kendisi gibi "Manga" üyesi olan Alexandria Ocasio-Cortez'in de aralarında bulunduğu bazı parlamenterleri, ön cephe çalışanlarından, yaşlılardan ve yüksek risk taşıyan diğer gruplardan önce aşı olmaları nedeniyle eleştirdi.

Bu yaz koronavirüs komplikasyonları sebebiyle babasını kaybeden Omar pazar günü şöyle tweet attı:

Herkes için yeterli aşımız olmadığı ve tedarik sıkıntısı yaşandığı artık bariz, aşıya en çok ihtiyaç duyanlara öncelik vermeliyiz. Bölgelerimizde ön cephe çalışanları, yaşlılar ve sağlık açısından güçsüz kişilerin çoğu sıra beklerken, aşıyı ilk yaptıranların Temsilciler Meclisi üyeleri olduğunu görmek rahatsız edici.

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul de Ocasio-Cortez'i aşı olduğu için Twitter'da eleştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocasio-Cortez eleştirilere verdiği karşılıkta, "Vay canına, belki de Cumhuriyetçi Parti, halkın bilime, maskelere ve Kovid'e inancını baltalamak için bu kadar çok zaman harcamamış olsaydı, liderler halkı kendimiz yaptırmadığımız yeni bir aşıyı yaptırmaya çağırdığında neler yaşanabileceğine dair yanlış bilgi içeren muhtemel sonuçları düşünüp taşınmak zorunda kalmazdım!" dedi.

Ocasio-Cortez ikinci bir tweet'teyse şu ifadeleri kullandı:

Bizim işimiz maskeler nasıl siyasallaştırıldıysa aşının da aynı şekilde siyasallaştırılmadığından emin olmaktır. Seçmenlerinizi gerçekten dinlediyseniz üreme sağlığıyla ilgili viral olmuş EPEY iddia duyardınız. Halkın soruları var. Liderler, kendimizin yapmayacağı bir şeyi başkalarından yapmalarını istemeyeceğimizi göstermeli.

Aşı oluşunu Instagram'dan yaptığı canlı yayınla paylaşan Ocasio-Cortez, aşının Kongre üyelerine sunulduğunu ve üyelere "yönetim planının devamlılığı" açısından aşı olmaları için ısrar edildiğini söyleyerek bu işlemi "ulusal güvenlik önlemi" olarak nitelendirdi.

Aşıyı erken yaptıranlar arasında Başkan Yardımcısı Mike Pence, seçilmiş başkan Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU