Dolar, BDDK hamlesi ve Erdoğan'ın konuşması sonrası 7.87'ye geriledi, ardından tekrar yükseldi

Hafta başından bu yana gerileyen dolar/TL, Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamaların ardından 7.87 seviyesine kadar geriledikten sonra 7.94’e çıktı

Fotoğraf: AA

Dolar kuru ekonomi yönetimindeki değişiklikler ve ilk mesajların ardından sert dalgalanmasını sürdürüyor.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurtiçi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen mesajların etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8,18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi. 

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8,10 seviyelerinin altına indi.

 Saat 14:49 itibarıyla da 7,87 seviyesine kadar geriledi.

Son düşüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atacağı adımlarda TCMB'nin yanında olacaklarını açıklaması etkili oldu.

Kur şu dakikalarda 7,95 seviyelerinde seyrediyor.

Euro/TL de 9,30 seviyesinin altına kadar gerilemesinin ardından 9,35 düzeyinde el değiştiriyor.

Erdoğan: Olumlu seyir doğru yolda olduğumuzu gösteriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında ekonomideki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Döviz kurlarındaki aşağı yönlü harekete dikkat çeken Erdoğan, “Piyasalarda yaşanan olumlu seyir doğru yolda olduğumuza işaret ediyor” dedi.

 “Önümüzdeki aylarda hukuk devleti kimliğini güçlendirmek için etkin yargı sistemi konusunda yeni adımlar atacağız” diyen Erdoğan, “Yatırım ortamının iyileştirilmesi, piyasa derinliğinin artırılması kamu harcamalarının etkinliğinin artırılması konularında yapısal reform hazırlıkları içindeyiz. Yatırım iklimini olumlu yönde geliştireceğiz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, NTV, Bloomberg, AA

DAHA FAZLA HABER OKU