Albayrak: Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, ekonomideki iyileşme sürecini güçlü şekilde resetlemeye devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Bankalar Birliği'nin Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin salgın sonrası "V" şeklinde toparlanacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Bankalar Birliği'nin 63'üncü Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Aldığımız önlemler sonucunda normalleşmeye en hazır giren ülkelerden olduk" diyen Albayrak, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın güçlü bir şekilde görüldüğünü söyledi. 

Haziran ayının ilk 21 günlük döneminde ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artış gösterdi” diyen Albayrak, "Düşük maliyetli konut kredisi 133 bin başvuruyu geçti, 101 binin üzerinde vatandaşımıza 25 milyar TL üzerinde tahsis yapıldı” ifadesini kullandı. 

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ni de kapsayan yeni istihdam paketini de değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı, “Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini güçlü bir şekilde resetlemeye devam edecek” dedi. 

Albayrak, “Türkiye'nin bu süreçten 'V' şeklinde bir toparlanma ile çıkarak potansiyel büyümesine yakınsamasını bekliyoruz” diye konuştu. 

"Bankacılık sektöründe kur riski söz konusu değil"

Bankacılık sektöründe görünümün sağlıklı olduğunu ve kur riskinin söz konusu olmadığını vurgulayan Bakan Albayrak, "Türkiye ekonomik bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Bu süreçte ilk hedefimiz finansal altyapıyı güçlendirmek. Bu süreçte ikinci hedefimiz cari dengeyi güçlendirmek”” dedi.

Albayrak, söz konusu değişim sürecinde bankaların eski alışkanlıklarından kurtulmaları gerektiğini ve "kalkınma hedefleriyle uyumlu bankacılık beklediklerini" söyledi. 

“Bankalardan milli bir şuur ile hareket etmelerini bekliyoruz” diyen Albayrak, "Kaynaklarımızı en verimli alanlara yönlendirelim. Bankalar krediyi sağladıktan sonra yatırımcıyı kendi haline bırakmamalı" dedi.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU