İmamoğlu’ndan Kültür Bakanı’na Galata Kulesi mektubu: Hukuksuz girişimleriniz İstanbul’a zarar verecek

İBB Başkanı İmamoğlu, Galata Kulesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçmesi sonrası yazdığı mektupta, “Bu hukuksuz ve hakkaniyetsiz girişimleriniz kamuoyuyla paylaşılacak” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye işletmesinde bulunan Galata Kulesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devir kararı alınmasıyla ilgili mektup yayımladı.

Başkan İmamoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yazdığı açık mektupta, tarihi yapının 1855 yılından beri İstanbul Belediyesi tüzel kişiliğinin mülkü olduğu ve kararın milletin yüzlerce yıllık vakıflar geleneği ile bağdaşmadığı vurgulandı.

İmamoğlu, İstanbul’un kültürel ve turistik varlıklarına tek taraflı bir iradeyle el koymanın hem şehrin geleceğine hem devletin geleneklerine ve hem de söz konusu tarihi yapılara zarar vereceğini kaydetti.

Bakanlığın, belediyeye ait on farklı mülkiyetine daha el koyma girişiminde bulunduğunu, birlikte çalışma yoluna da başvurmadığını ifade eden İmamoğlu, “Bu hukuksuz ve hakkaniyetsiz girişimlerinizi kamuoyuyla paylaşacak ve bakanlığınızın tutumlarının İstanbul haklı tarafından bilinmesini sağlayacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yazdığı açık mektup şöyle:

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU