Dünya koronavirüsle savaşırken Kuzey Kore füze denemeye devam ediyor

Güney Koreli yetkililerin durumu yakından takip ettiği bildirildi

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyadaki birçok ülkede kayıplar verdirmeyi sürdürürken, Kuzey Kore balistik füze denemelerine bir yenisini daha ekledi.

Kuzey Kore ordusu, Kore Yarımadası ve Japonya arasında kalan uluslararası sularda kısa menzilli seyir (cruise) füzesi denedi.

Güney Kore Ortak Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Güney Kore ordusunun füze denemesini yakından takip ettiği, Güney Kore ve ABD’den birkaç istihbarat yetkilisinin füze denemesine ilişkin diğer bilgileri araştırdığını aktarıldı.

Devlet Başkanı Kim Jong-un, cuma günü ‘ülkenin savunma kapasitesini daha da güçlendirmek’ amacıyla küçük bir askeri tatbikata katılmış, askerlerin ve devlet yetkililerinin Kovid-19’a karşı hiçbir tedbir almadığı görülmüştü.

Kuzey Kore, geçtiğimiz ayın sonlarında ülkenin doğu kısımlarındaki denizlerde iki balistik füze denemesi gerçekleştirmişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları, Pyongyang’ın balistik füze denemesini engelliyor. Kuzey Kor, füze denemeleri ve nükleer programları nedeniyle kapsamlı yaptırımlara maruz kalıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU