Soylu’dan Odatv’ye tepki: Hadi bu haberi Almanya’da yapsınlar

İçişleri Bakanı: Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır

Fotoğraf: Reuters

İçişleri Bakanı Süleyman Solyu, Odatv'de yayınlanan "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı habere tepki gösterdi.

Soylu, CNN Türk'te canlı yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Odatv’nin haber müdürü gazeteci Barış Terkoğlu’nun tutuklanmasına sebep olan habere tepki gösteren Soylu, şunları söyledi:

Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır. Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu, haberde imzası bulunan gazeteci Hülya Kılınç ile Terkoğlu’nun sabah çok erken saatlerde evlerine yapılan operasyon ile gözaltına alınmasına yönelik eleştirilere şöyle yanıt verdi:

Cumhuriyet Başsavcılığı talimat yazar, der ki siz bunu alın. Kime der bunu, polise der. Bu talimat genellikle mesai saatinden sonra gelir ve polis çalışmaya başlar. Süreç böyle işler yani. Bunu bulduğu an sisteminde gece, sabah, akşam almak zorundadır. Neden? Kaçarsa o anda yapmış olduğu adli kolluk hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sıkıntı yaşar. Şimdi burada Adalet Bakanlığı bu konuda yeni bir düzenleme yapıyor. Mesela adam gece 04.00'te otelde yatıyor, ya kardeşim 07.00'de al.

"Her yerde olur, İstiklal Caddesi’nde yürüyüş olmaz"

Konuk gazeteci Özlem Gürses'in "İstanbul'da 8 Mart'ta kadın yürüyüşüne katılmak, gönlümce bağırmak, şarkı söylemek, dövizler taşımak istiyorum, özgür müyüm?" sorusuna yanıt veren Soylu, "İstiklal Caddesi'nde yapamazsınız, onun dışında istediğiniz her yerde yapabilirsiniz" cevabını verdi.

İstiklal Caddesi’nde hiçbir yürüyüşe izin verilmediğini söyleyen Soylu, "İstiklal Caddesi'nde böyle bir şey yapmıyoruz, ülkelerin buna hakları var. Yenikapı'dan Kadıköy'e her yerde yapabilirsiniz. Bir tek İstiklal Caddesi bundan muaf tutuluyor" dedi. 

"Artık toplumsal olaylarda ters kelepçe takılmayacak"

Program sunucusu Ahmet Hakan'ın "Kadınlar Günü'nde kadınlara müdahale eden polis olmasın" sözleri üzerine Soylu, artık toplumsal olaylarda 'ters kelepçe' takılmayacağını, bunun doğru olmadığını söyledi.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU