Anket: İsraillilerin yüzde 67'si İsrailli esirlerin serbest bırakılması karşılığında ateşkesi destekliyor

İsrail'in "Maariv" gazetesi, 502 İsrailliden oluşan rastgele bir örneklemi içeren Lazar Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen anketin sonuçlarını yayınladı

Fotoğraf: Reuters

İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 67'sinin Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması karşılığında Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını öngören yeni bir anlaşmayı desteklediğini ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankette, katılımcılara "Ateşkes karşılığında İsrailli esirlerin iadesine yönelik yeni bir anlaşmayı destekliyor musunuz yoksa buna karşı mısınız?" sorusu yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre, bu soruya katılımcıların yüzde 67'si "böyle bir anlaşmayı desteklediğini" belirtirken yüzde 22'si "karşı olduğunu" ifade etti, yüzde 11'i ise "bilmiyorum" yanıtını verdi.

Yüzde 73: Anlaşma imzalandıktan sonra çatışma durmalı

Ayrıca ankette yer alan "Anlaşma müzakereleri sırasında çatışmaların durdurulması doğru mu, yoksa çatışmalar ancak anlaşma imzalandıktan sonra mı durdurulmalı?" şeklindeki soruya, katılımcıların yüzde 11'i "müzakereler sırasında durması gerektiğini" belirtirken yüzde 73'lük kısmı "anlaşma imzalandıktan sonra durması gerektiğini" ifade etti, yüzde 16'sı ise "bilmiyorum" cevabını verdi.

Netanyahu'ya destek sadece yüzde 33

Öte yandan anket sonuçlarına göre, İsraillilerin yalnızca yüzde 33'ü Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başbakanlık pozisyonuna en uygun aday olduğuna inanırken, yüzde 46'sı Ulusal Birlik Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz'ın bu pozisyon için en uygun aday olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 20'si ise bu konuda çekimser.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU