Ürdün: Son iki yılda 65 milyon Captagon hapı ele geçirdik

Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi, Suriye sınırından uyuşturucu kaçakçılığı girişimlerinin devam ettiğini açıkladı

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi, 1 Mayıs 2023’te Ürdün’ün Amman kentinde bir grup Arap dışişleri bakanının katılımıyla yapılan bir toplantının ardından basın toplantısında konuşurken /Fotoğraf: Reuters

Arap Dünyası Haber Ajansı’na göre, Uluslararası Koalisyon’un bakanlar düzeyindeki Sentetik Uyuşturucu Tehdidi ile Mücadele konulu toplantısına video konferans yöntemiyle katılan Safadi dün (Cuma), Krallığın son iki yılda Suriye üzerinden gerçekleşen uyuşturucu kaçakçılığı girişimlerinde 65 milyondan fazla Captagon hapına el koyduğunu açıkladı. Açılışını Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in yaptığı bakanlar toplantısına ABD ev sahipliği yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Safadi, “ancak gerçek bir uluslararası iş birliği ile çözülebilecek olan uyuşturucu tehdidiyle mücadele etmek için” sınır koruma teknolojisi sağlama ve karşılıklı istihbarat bilgilerini paylaşma konusunda iş birliği çağrısında bulundu.

Geçen ay Ürdün Silahlı Kuvvetleri, Suriye topraklarından gelen uyuşturucu yüklü bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüklerini açıklamıştı.

Ürdün pazarındaki uyuşturucu kaçakçılığı ve damping ile mücadele, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye ve Irak dışişleri bakanlarının katılımıyla Amman’da yapılan son toplantılarda, Ürdün’ün önceliklerinin başında yer alıyordu.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Suriye, uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesine yardımcı olmayı, uyuşturucu kaçakçılarının tespit edilmesi için çalışmayı ve uyuşturucu kaçakçılığını sona erdirmek için Ürdün ve Irak ile iş birliği yapmayı kabul etti. Şarku’l Avsat’ın ulaştığı bilgilere göre Ürdün, geçen mayıs ayı başlarında “Güney Suriye’deki uyuşturucu kaçakçılığı ve üretiminin en önemli kalelerini” hedef alan bir hava saldırısı düzenleyerek Suriyeli bir uyuşturucu kaçakçısını öldürmüştü.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU