Zafer Partisi lideri Özdağ, Kılıçdaroğlu ile bir toplantı daha yapacaklarını açıkladı: Biz cehennemin kapılarını kapatmaya çalışıyoruz

Özdağ, Sinan Oğan ile farklı düşündüklerini belirtti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tur kararlarına yönelik net bir açıklamanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin ardından yapılacağını bildirdi.

Özdağ, beklenen açıklamasını yaptı.

“Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Sayın CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü vir toplantı daha yapacağız” diyen Özdağ, akşam gerçekleşecek toplantıda halen üzerinde görüşmekte oldukları adımların atılacağını kaydetti.

“13 milyon sığınmacı ve kaçağın Türkiye üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan ekonomik maliyetinin olduğunu" vurgulayan Özdağ, protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerlettiklerini belirtti.

“Ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve bir imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor” ifadelerini kullanan Özdağ şöyle devam etti:

Şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz ve bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz.

Özdağ, Zafer Partisi’nin Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir parti olduğunu da kaydetti.

Sinan Oğan sorusuna yanıt

Özdağ, Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın açıklamaları üzerine sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

Kendi takdiridir. Zafer Partisi’nin bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz ve hayat devam ediyor. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz cehennemin kapılarını kapatmaya hala çalışıyoruz.

Sandığa gidin çağrısı

Özdağ, bütün adaylara oy veren seçmenlere çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

Türkiye göçmenistan olmasın diyorsanız; babanızdan aldığınız güvenli Türkiye'yi çocuklarınıza ve torunlarınıza emanet etmek istiyorsanız; kızınızı, eşinizi, annenizi, teyzenizi caddeye çıkarken veya oğlunuzu köşedeki bakkala yollarken sizin çocukluğunuzdaki güven içerisinde gitmesini istiyorsanız sandığa davet ediyoruz. Oy verin Türkiye, Türkiye olarak kalsın. Dünyanın bütün lümpenlerinin geldiği göçmenistan olmasın.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU