Bahçeli, Ferdi Tayfur'lu videosuyla kime, ne mesaj verdi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yürürken çekilmiş videosu, MHP'nin sosyal medya hesabından Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde paylaşılmıştı

TGRT Haber'in haberine göre videonun AK Parti'ye bir gönderme olduğu iddialarıyla ilgili konuşan MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın bu iddiaları yalanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalçın şunları söyledi:

Dün sabah bir haber geçti, 'Sayın Devlet Bahçeli ameliyat oldu, bu yüzden 23 Nisan gösterilerine katılmadı' diye. Ben kendisiyle konuşmadım henüz ama büyük bir ihtimalle bunun için yapılmış bir video. Videodaki şeyler, Cumhur İttifakı'na değil, arkadaşlar yanlış yorumluyor. Öyle bir şey yok. Ferdi Tayfur'u sever başkanımız. Bir de yürüyüşe çıkıyor, doktor tavsiyesiyle oradan bir enstantane yayınlamışlar. Mesele bundan ibaret.

Oradaki şarkı sözlerini mesela başka bir şekilde düşünelim, şarkı sözlerini Cumhur İttifakı'na yorumlayacaklarına, bizden giden Meral Akşener'e ve o ekibe yorumlaması daha doğru olmaz mı? Kongreleri geliyor cumartesi, onlara da yorumlanabilir. Yani alternatif olarak söylüyorum.

Yalçın ayrıca; klibin DEM Parti'ye tavırla ilgili olmadığını belirterek "DEM Parti toplantılarında Türk Bayraklarının indirilmesine yönelik bir tavır" olabileceği yorumlarına da set çekerek "Evet, o işe çok tavırlıyız; o işi görüp de susanlara da tavırlıyız. Ama video ile ilgisi yok" diye konuştu.

Bengü Türk TV Yayın Yönetmeni Kaya: İttifakta çatlak yok, şarkıyı MHP'yi sırtından vuranlara yorumlamak daha doğru olur

Devlet Bahçeli'nin yürüyüşü MHP tarafından, Ferdi Tayfur'un Söyleten Sensin şarkısı eşliğindeki yürüyüşüne bir yorum da BengüTürk TV Yayın Yönetmeni Ünal Kaya'dan geldi.

Ünal Kaya şunları söyledi:

Benim edindiğim bilgilere göre ittifakta çatlak vesaire hiçbir şey yok.  Yani Sayın MHP Lideri Devlet Bahçeli'nde, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilişkileri en üst seviyede, itimatları birbirine tam, en ufak zerre herhangi bir şüpheye düşürecek herhangi bir kesinti yok. İki lider düzenli aralıklarla bazen telefonda, bazen yüz yüze, yüz yüze geldiğinde genelde zaten gazeteciler de takip ediyor, bazen de telefonlarda bu görüşmelerini gerçekleştiriyorlar. O yüzden bunun ittifakının iki lideri arasında herhangi bir sorun yok. Bu videoda ona bir mesaj değil, ittifaka ilişkin bir mesaj değil. CHP'nin yayın organı Halk TV, 23 Nisan'da bir haber yaptı. Dediler ki o gün, MHP liderinin sağlık durumu iyi değil, ameliyat olacak, o yüzden de 23 Nisan kutlamalarına katılmadı gibi, gerçeklikle bağdaşmayan, bir habere imza attılar, alt yazı geçtiler, KJ attılar. Buna bir tepki olarak MHP lideri, daha spor bir görüntüyle bu görüntüyü verdi, ameliyat filan olmadım, hayatımın düzeni içerisinde devam ediyorum mesajıydı, o yüzden bu görüntü paylaşıldı.

Gelelim şarkı kısmına. Şarkıyı herkes kendine göre yorumlayabilir. Bunu sürekli Cumhur İttifakına yoran bazı arkadaşlar, bazı isimler, siyasetçiler, gazeteciler var. Bunu neden acaba İYİ Parti'ye ve Meral Akşener'e ya da MHP'yi sırtından vuran, yarı yolda bırakan, hançerleyen isimlere yormuyorlar? Bir de bu açıdan düşünülmesinde fayda var bence. Bunu Cumhur İttifakı açısından değil de, bir de İYİ Parti açısından bir değerlendirilmesinde yarar olabilir, çünkü bu hafta sonu kongreleri olacak. Biraz da öyle değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
 

TGRT Haber, Independent Türkçe, Bengü Türk
 

DAHA FAZLA HABER OKU