İran Futbol Federasyonu "Barış Pınarı Operasyonu"nu destekleyen Traktör futbolcusu Bebri'ye sahalardan men cezası verdi

İran Futbol Federasyonu, Barış Pınarı Harekatı'nı desteklemek amacıyla sosyal medya hesabından Türk bayrağı ve Türk askerinin fotoğrafını paylaşan futbolcu Mehdi Bebri'ye sahalardan men cezası verdi

Fotoğraf: AA

İran Futbol Federasyonu'na (FFIRI) ait internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Traktör Futbol Takımı oyuncusu Mehdi Bebri sportmenlik dışı davranışta bulunması nedeniyle geçici olarak sahalardan uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Mehdi Bebri'ye hakaret eden Sanatı Nefti Abadan oyuncusu Sirvan Kurbani'ye de aynı cezanın verildiği belirtilen açıklamada, futbolcular ve kulüp yöneticilerinin kesin karar için disiplin kuruluna sevk edildikleri duyuruldu.

 

Mehdi Babri - Tractor.jpg
Mehdi Bebri'nin paylaşımı / Fotoğraf: @TractorOfficial

 

Traktör Futbol Takımı oyuncusu Bebri geçen günlerde sosyal medya hesabından Türk bayrağı ve Türk askerinin fotoğrafını paylaşmış, tepkiler üzerine paylaşımını silmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reformist Millet Birlik Partisi üyesi Muhammed Rıza Tacirniya paylaşımının ardından Bebri'yi tehdit etmişti.

"Esteghlal oyuncusu da ceza almalı"

Traktör Kulübü, Bebri'ye ceza veren FFIRI'nın Esteghlal'de forma giyen Voria Ghafouri'ye de ceza vermesi gerektiğini belirten bir paylaşımda bulundu.

Kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: 

Türk bayrağı paylaşan Traktör takımının futbolcusu Mehdi Bebri'ye geçici olarak sahalardan men cezası veriyor ancak bu arada Esteghlal takımının futbolcusu Voria Ghafouri, profilinde "Rojava" gibi yazılar paylaşıyor ve hiç ceza almıyor. Traktör futbolcusunun paylaştığı görüntü yanlış sayılıyordu, Esteghlal takımının futbolcusunun paylaştığı da o kadar yanlış sayılmalıdır. 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU