Alman kulübü St. Pauli, Barış Pınarı Harekatı'na destek veren Cenk Şahin'i serbest bıraktı

Alman ikinci lig kulübü St. Pauli, Cenk'in Suriye operasyonu ile ilgili paylaşımının incelendiğini ve bu karara varıldığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Almanya 2. Lig takımlarından St. Pauli, Suriye'nin kuzeyinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı'na destek vermesi nedeniyle Türk futbolcu Cenk Şahin'in serbest bırakıldığını açıkladı.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Türk kökenli futbolcumuz Cenk Şahin, menajeri ve arkadaşlarıyla yaptığımız görüşmeden, kendisinin serbest kalmasına karar verildi. Kulüp olarak diğer kültürden insanları yargılayamayacağımızın farkına varsak da, tartışmasız bir şekilde savaş eylemlerini reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

St. Pauli, Cenk Şahin'in sözleşmesini tamamen feshetmese de, Cenk kulübün kadrosuna alınmayacak ve serbest olacak. Kulüp, Cenk Şahin'in bir süre antrenman sahasına katılmasına müsade edecek. Cenk, kulüp binasında misafir olarka ağırlanacak.

25 yaşındaki kanat oyuncusu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. Dualarımız sizinle" demişti. 

Türkiye'deki 3 kulüpten davet

TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor, Boluspor ve TFF 3. Lig gekibi Nevşehir Belediyespor, kadro dışı kalan Cenk Şahin'i Türkiye'de oynamaya davet etmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU