Usta yönetmen meşhur film serisi için "bağımlılık yapıcı" dedi

"Onda mistik bir şey var"

Furiosa'nın oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke ve Daniel Webber'ın yanı sıra Fury Road'da da rol alan Nathan Jones'la Angus Sampson da bulunuyor (Warner Bros)

Yönetmen George Miller, merakla beklenen Furiosa'yla kıyamet sonrası dünyada geçen 5. filmin prömiyerini yapmaya hazırlanırken, Mad Max serisini "bağımlılık yapıcı" diye tanımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mayıs sonunda gösterime girmesi planlanan Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), 2015 yapımı Oscarlı gişe canavarı Mad Max: Fury Road'da Charlize Theron'un canlandırdığı kadın savaşçının kökenlerini anlatıyor.

Genç Furiosa'yı sevilen Netflix dizisi The Queen's Gambit'ten de tanınan Anya Taylor-Joy canlandırıyor.

Furiosa gelecek ayın başlarında Cannes Film Festivali'nde görkemli bir dünya prömiyeri yapacak ancak Miller, Las Vegas'ta düzenlenen CinemaCon sinema kongresinde birkaç ayrıntı paylaştı.

"Her şeyi anlatmamız gerekiyordu"

Avustralyalı yönetmen bu fikrin, Fury Road'un yoğun hazırlık sürecinden geldiğini ve her karakterin yolculuğunu ayrıntılı şekilde çizdiğini söyledi.

Ekranda gördüklerimizle ilgili her şeyi anlamamız gerekiyordu. Sadece her karakterin geçmişini değil, her dekoru, her aracı, her hareketi.

Fury Road, dünya çapında 380 milyon dolar hasılat elde edip 6 Oscar kazanınca Miller, filmin arka planının başlı başına "anlatılacak zengin bir hikaye" olduğunu fark ettiğini söyledi.

79 yaşındaki Miller, CinemaCon ve Ulusal Tiyatro Sahipleri Birliği'nden yönetmenlikle uluslararası kariyer başarısı ödülünü almak üzere sahneye çıktı.

"Onda mistik bir şeyler var"

Ödül takdiminin ardından yapılan sohbet sırasında Miller, 27 yaşındaki Taylor-Joy'la çalışmanın nasıl bir şey olduğunu anlattı.

Onda mistik bir şeyler var ama yine de erişilebilirliği de var. Çok genç olmasına rağmen çok disiplinli biri olduğunu öğrendim. Tüm bunlar Anya'nın Furiosa'da yer almasını sağladı.

George Miller, ilk Mad Max'i 1979'da çekmiş ve filmin başrolünde Mel Gibson yer almıştı. Bu macerayı iki yıl sonra gelen devam filmi Mad Max 2: Yol Savaşçısı (Mad Max 2: The Road Warrior) izlemişti. Miller, serinin üçüncü filmini 1985'te George Ogilvie'yle birlikte yönetmişti. 


Independent Türkçe, Daily Mail, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU