Yeni Mad Max filminden ilk fragman: Anya Taylor-Joy, Furiosa rolünde

Netflix dizisi Queen's Gambit'le yıldızı parlayan aktris ve Chris Hemsworth tanınmaz halde

Amerikalı aktris, filmle ilgili "Çok uzun bir dönemi anlatıyor ve Furiosa'yı daha yakından tanıma fırsatı sunuyor" demişti (Warner Bros)

George Miller'ın 2015 yapımı Oscarlı filmi Mad Max: Fury Road'un prequel'i (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) Furiosa, Charlize Theron'un ikonik karakterinin kökenlerini açığa çıkarmak üzere Mayıs 2024'te geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Furiosa rolünü üstlenen Anya Taylor-Joy, kıyamet sonrası destanına taze ve heyecan verici yeni bir bakış açısı getiriyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth, Tom Burke ve Daniel Webber'ın yanı sıra Fury Road'da da rol alan Nathan Jones ve Angus Sampson da bulunuyor.

Brezilya'nın São Paulo kentinde gerçekleşen Comic-Con Experience'ta (CCXP) Furiosa'yla ilgili panel sırasında resmi fragman, Warner Bros aracılığıyla çevrimiçi olarak yayımlanmadan önce katılımcılara tanıtıldı.
 


Fragman, başroldeki Anya Taylor-Joy'un uzun, dalgalı saçlarını henüz kazıtmamış genç Furiosa'sını tanıtırken aksiyon dolu bir destan vaat ediyor. 

Furiosa, eve dönüş yolunu bulma arayışında, kötü adam rolünde tanınmaz haldeki Chris Hemsworth'le karşı karşıya geliyor ve bir çocuğun hayatını korumaya çalışıyor. 

"Onda bir barbarlık var"

Extraction ve Thor serisinin yıldızı Hemsworth, "Çorak Topraklar'dan doğan çok vahşi, deli, acımasız biri" olarak tanımladığı Dementus'u canlandırıyor:

O içinde bulunduğu ortamın bir ürünü ve onda bir barbarlık var. Öldürmenin ya da öldürülmenin olduğu bir yerde doğdu ve hükmetmeyi öğrendi. 

Bu Furiosa'nın ilk fragmanı olduğu için olay örgüsüne dair pek çok önemli detayı gizli tutuyor. 

FURIOSA-trailer-113023-1-6f2ca5797ee8419eab09027ff0c5a033.jpg

40 yaşındaki Hemsworth, rolüyle ilgili "Onda bir karizma var ve bu manipülatif bir karizma" demişti (Warner Bros)


Ancak, ekrandaki metin, filmin medeniyetin çöküşünden 45 yıl sonra geçtiği gerçeğini ortaya koyarken fragman, Furiosa'nın yaşamındaki birçok önemli olayın ipuçlarını veriyor. 

Bunlar arasında, ne pahasına olursa olsun evine dönmek için verdiği söz de var ancak Fury Road'daki olaylara kadar bu amacına ulaşamıyor.

"Hayatımı değiştirdi"

Geçen yıl, Furiosa'nın çekimlerinin sona ermesinden kısa bir süre sonra Entertainment Weekly'ye röportaj veren 27 yaşındaki Taylor-Joy, bu deneyimi sindirmek için biraz zamana ihtiyacı olacağını itiraf etmişti:

Olanları sindirebilmem muhtemelen filmin vizyona girmesinden önceki iki yılımı alacak. Daha yeni bitirdim, yani biraz... Vay canına! Hayatımı değiştirdi. Şimdiye kadar yaptığım en uzun çekim, kesinlikle, ama en inanılmaz ekiple... Ve demek istediğim, ne karakter ama! Ona sahiptim. Birbirimize sahiptik.

Miller'ın aksiyon klasiği Mad Max: Fury Road'un başrollerinde Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough ve Zoë Kravitz yer almıştı. 

6 Oscarlı film, dünya çapında 380 milyon dolar hasılat elde etmiş ve eleştirmenleri de hayran bırakmıştı.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU