Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı: İsrail büyükelçilikleri artık güvenli değil

İran medyası İsrail'i vurabilecek 9 füzenin fotoğraflarını yayınladı

Fotoğraf: AA

İran Dini Lideri Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Rahim Safavi, İsrail büyükelçiliklerinin artık güvende olmadığını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) yakın Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre Safavi, “Bölgesel stratejiler köklü değişikliklere uğrayacak. İran liderliğindeki direniş cephesi bölgenin kaderini belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Safavi bu açıklamaları, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği ve Tahran'ın karşılık verme sözü verdiği şüpheli saldırının ardından yaptı.

ABD ve İsrail istihbarat kaynakları, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinin tahrip edilmesine misilleme olarak İsrail büyükelçiliğine insansız hava aracı (İHA) ve seyir füzesi saldırıları düzenlemeyi planladığına inanıyor. Amerikan CBS televizyonuna göre İran'ın bir İsrail diplomatik tesisini hedef alarak vereceği yanıtın Ramazan Ayı bitmeden önce gerçekleşmesi muhtemel.

Bu arada Tahran'da yayınlanan Hemşehri gazetesi, ‘İsrail'i vurabilecek kapasitede’ olduğunu belirttiği dokuz İran füzesinin isim ve fotoğraflarını yayınladı. Söz konusu füzeler arasında 2 bin kilometre menzile sahip Hürremşehr 4 füzesi, 2 bin 500 kilometre menzile sahip Secil füzesi, bin 400 kilometre menzile sahip Kasım Süleymani füzesi ve bin 450 kilometre menzile sahip Herşkin füzesi yer alıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU