Yıldız oyuncu Dune 2'yle kendi rekorunu kırdı

Devam filminin küresel gişe hasılatı Wonka'yı aşmayı başardı

Timothée Chalamet'nin projeleri, eleştirmenler tarafından genellikle beğeniliyor (Warner Bros)

Yapım şirketi Legendary, Paul Atreides'in galaksiyi fethetmeye nasıl devam ettiğini anlatacak üçüncü film için kolları sıvamışken Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) gişe başarısı rekor kırmayı sürdürüyor. 

1 Mart'ta sinemalarda gösterime girerek dünya çapında yaklaşık 631 milyon 320 bin dolarlık hasılat toplayan devam filmi, bu yıl gişelerin zirvesinde. 

Diğer yandan Frank Herbert'ın kitabına dayanan bilimkurgu, Timothée Chalamet'nin de kendi kendisini aşmasını sağladı. 

ABD ve Fransa yurttaşlıklarına sahip 28 yaşındaki aktörün başrolünde yer aldığı filmler arasında en çok gişe yapanı Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki oldu. Son proje, Aralık 2023'te vizyona girerek 631 milyon 60 bin dolarlık hasılat toplayan Wonka'yı geçmeyi başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde Chalamet'nin canlandırdığı Paul Atreides kehanetin gösterdiği seçilmiş kişi olarak yerini alıyor ve ailesini yok edenlerden intikam almak için savaşıyor. 

Villeneuve'ün 2021'de gösterime giren ilk Dune filmi, dünya çapında 402 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Chalamet'nin bütün rol aldığı filmlere bakıldığındaysa gişede yalnızca Christopher Nolan'ın 2014 tarihli Yıldızlararası'sı (Interstellar) Dune'u geçti. Bu filmde yardımcı oyuncu olan yıldız, 647 milyon dolarlık hasılata katkıda bulunmuştu. 

Timothée Chalamet'nin portfolyosu, eleştirmenler tarafından beğenilen filmlerle genişlemeye devam ediyor. Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 93 puan almayı başardı. Eleştiri derleme sitesinde, aktörün önceki projelerinden Uğur Böceği (Lady Bird) yüzde 99, Küçük Kadınlar (Little Women) yüzde 95, Beni Adınla Çağır'sa (Call Me by Your Name) yüzde 94 puan almıştı. 

Variety'nin dün aktardığına göre, hem eleştirel hem de ticari başarı yakalayan ilk iki bilimkurgunun yönetmeni Denis Villeneuve'le üçüncü Dune projesi için de anlaşmaya varıldı. 

Kanadalı yönetmen, bu yılın başında Empire'a verdiği röportajda, "kelimeleri Dune serisini ileride nereye götüreceğini düşünerek kağıda döktüğünü" söylemişti.

Yapım şirketi Legendary henüz Dune 3'ün prodüksiyonunun ne zaman başlayacağına dair açıklama yapmadı. 

 

Independent Türkçe, Collider, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU