Disney+ da şifre paylaşmayı yasaklıyor

Bu hamle, Netflix ve diğer yayın platformlarının birden fazla kişinin kullandığı hesapları tespit etmek için otomatik yöntemlere başvurmasını takip ediyor

Disney CEO'su Bob Iger (Reuters)

Disney+, kişileri kendi hesaplarını satın almaya zorlamak amacıyla bu yıl içinde şifre paylaşımını engellemeye başlayacak.

Platform, birden fazla kişi ve hanenin tek bir hesap kullandığını tespit etmek için otomatik hizmetlere başvurmada Netflix gibi diğer dijital yayın servislerine katılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Disney+ aboneleri kendi evlerinde birden fazla profil kullanmaya devam edebilecek. Ancak yeni teknoloji, kişilerin hesaplarını farklı hanelerle ve birlikte yaşamadıkları insanlarla paylaşmalarını engellemeyi amaçlayan kuralları yürürlüğe sokuyor.

Disney CEO'su Bob Iger, Netflix'in başkalarının şifresini kullananları platformdakileri izlemek için kendi aboneliklerini satın almaya zorlamadaki başarısına işaret etti.

CEO, Disney'in bu önlemin kendi versiyonunu hazirandan itibaren belirli ülkelerde uygulamaya başlayacağını söyledi. Daha sonra eylülden itibaren daha geniş çapta geçerli olacak.

Bu kısıtlamayı uygulamaktan platformun gelirini artırmanın bir yolu olarak söz eden Iger, Disney+'ın haziranda "şifre paylaşımına karşı ilk gerçek girişimlerini başlatacağını" söyledi ve bu hamlenin "bu işi gerçekten iyi hissettikleri bir işe dönüştürmeye" katkı sunacağını sözlerine ekledi.

Disney'in kararı, bir başka dijital yayın devi Netflix'in abone sayısındaki son sıçramayı şifre paylaşımına yönelik son baskısına bağlamasının ardından geldi.

Bu konuya yönelik adımlarını hızlandırdıktan kısa süre sonra Netflix, hizmete kaydolan yeni kullanıcı sayısında büyük bir fırlayış görüldüğünü bildirmişti ve gelirleri o günden beri artıyor.

Iger, "Netflix dijital yayıncılıkta altın standart" dedi.

Olağanüstü bir iş çıkardılar ve pek çok farklı yöne gittiler. Gerçekten de başardıkları şeye çok ama çok büyük saygı duyuyorum. Eğer biz de onların başardığını başarabilirsek, bu harika olur.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU