CHP, Van'a heyet gönderiyor

CHP, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının geri alınmasına dair Van’a gitmek üzere heyet görevlendirdi

Fotoğraf: Twitter

Heyette CHP Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal yer alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Heyet kararını sosyal medya hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

Van'da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç'tan oluşan heyetimizi görevlendirdik.


Heyette yer alan Sevda Erdan Kılıç, Van'daki gelişmeyi 'kumpas' olarak nitelemişti. Kılıç şunları söylemişti:

Bu kumpasa sessiz kalmayacağız!! Van halkı kararını verdi. Fark etmez ama hem de ezici bir çoğunlukla. Şimdi Ali Cengiz oyunlarıyla bu iradeyi gasp etmek milli iradeye darbedir. Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. Buna saygı duymayı öğreneceksiniz.

Sezgin Tanrıkulu ise gelişmeyi 'halk iradesine tahammülsüzlük' olarak niteledi ve şunları söyledi:

Yine AK Parti'nin halk iradesine tahammülsüzlüğü, Belediye Başkanlığını kazanamamış adayına verme girişimi… Aynı örnekleri 2019 seçimlerinde Diyarbakır Bağlar ve diğer üç ilçede görmüştük. Bu kez Van Büyükşehir Balediye Başkanlığını gasp etmeye çalışıyorlat. Yargı ve YSK bu hukuksuzluğa alet ve aracı olmamalıdır. Pamuk ipliğine toplumsal bakışımızı dinamitleyecek bu girişim kabul edilemez. Tüm gücümüz ile karşı duracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU