Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Prof. Özer: DEM'den de AK Parti'den de oy aldım

Ahmet Özer: Bütün Esenyurt'un başkanıyım

Fotoğraf: Twitter

Esenyurt'ta yüzde 49.05 ile belediye başkanı seçilen CHP adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, "Seçim bitti, kazandım ‘CHP’nin belediye başkanıyım’ demiyorum. Bütün Esenyurt’un belediye başkanıyım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

tv100'de Taksim Meydanı programına konuk olan Özer; DEM Parti'den de AK Parti'den de oy aldığını söyledi. Özer şöyle konuştu:

Bir örnek vereyim Vanlı bir nüfus var onların 55-60 bin civarında seçmeni var bunların önemli bir kısmı AK Parti’ye oy veriyordu onların şimdi önemli bir kısmı bize oy verdi. DEM’den de oy aldım CHP’den de AK Parti’den de çok önemli oy aldım. Bu benim oradaki konumum, kitleyle olan kucaklaşmam, sosyoloji profesörü olmam, yerel yönetimler uzmanı olmam, ben yerel yönetimlere pat diye dışarıdan düşmüş değilim.  

Ahmet Özer, belediye başkanı seçildiği Esenyurt'la ilgili şu bilgileri verdi: 

Çok büyük bir yoksulluk var Esenyurt enlerin şehri, en yoksul kent, maalesef en çok uyuşturucunun olduğu, maalesef en çok kadın cinayetlerinin olduğu, toplumsal barışa en çok ihtiyacın olduğu, en çarpık kentleşmenin olduğu yer. Ben bir arama konferansı yaptırdım 15 tane akademisyen çağırdım 1 gün boyunca orada kentin dinamikleriyle bir araya geldik güçlü ve zayıf yanlarımızı görüştük. 

Esenyurt’ta yeşil alan yok, deprem toplanma alanları bile betona kurban edilmiş. Esenyurt 40 yıllık mazisi olan bir yer, daha önce bir köy. Buraya gelmiş insanlar bir şeyler kurmuş. Sonra kent büyümüş, büyüyünce sanayi de kentin göbeğinde kalmış, bir tek organize sanayi bölgemiz yok. Bunun organize edilmesi lazım. Biz orada katma değeri yüksek bir üretime geçebiliriz, bir silikon vadisi oluşturabiliriz. İstanbul’da bir Silikon Vadisi olacaksa Esenyurt’ta olabilir.

Özer, Ümit Özdağ'a ilişkin bir soruya da şu yanıtı verdi:

Özdağ daha önce üniversitemize geldi, oturduk, konuştuk. Ben şunu yadırgıyorum; 3-5 oy uğruna bu tür değerleri kullanmak ve toplumsal barışı törpüleyecek birtakım yönelimlerin içine girmek kimseye bir yarar sağlamadığı gibi Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmaz. Bu bir yerel seçim, bu işin kutsal değerlerle alakası yok. Seçim bitti, kazandım ‘CHP’nin belediye başkanıyım’ demiyorum. Bütün Esenyurt’un belediye başkanıyım.

 

tv100, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU