47 yıl sonra Adıyaman'ı CHP'ye kazandıran Tutdere: Bu zafer Adıyamanlı gençlerin, kadınların, çocukların zaferidir

"Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı bütün Adıyaman"

Fotoğraf: Twitter

Adıyaman Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere; yayınladığı mesajda "Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı bütün Adıyaman" dedi. Tutdere ayrıca "Bugüne kadar nasıl herkesin vekili olduysam bugünden itibaren oy tercihi ne olursa olsun, kime destek vermiş olursa olsun herkesin başkanı olacağım. Söz verdik! Birlikte yöneteceğiz, düştüğümüz yerden ayağa kalkacağız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutdere katıldığı bir yayında da seçim sonuçlarını şöyle yorumladı:

Sonuçlara hiç şaşırmadım çünkü ben adaylığım, özellikle halkın talebi üzerine oldu. Ben iki dönemdir milletvekiliyim kentin. Adıyaman'ı tanıyorum, halkımızın sevgisini biliyordum. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra halkımızla birlikte o zor günleri birlikte geçirmiş olmamız, Adıyaman'ın sürekli parlamentoda sesi olmam ve Adıyaman'da ayrım yapmaksızın herkese her şekilde ulaşan bir milletvekili olmamdan kaynaklı olarak böyle bir ilgi vardı. Biz zaten bu ilgiyi bildiğimiz için aday olduk ve sonuca da baktığımızda çok doğru bir karar verdiğimizi de ortaya çıkmış bulunuyor. Güzel bir sonuç oldu. 

Adıyaman yıllardır iktidar Partisinden yana oy kullanıyordu, tercihlerini bu şekilde yapıyordu. Ama bu dönem Tutkere'nin etrafında bir birleşme oldu. Adıyaman'da MHP aday çıkarmadı, AK Parti'yi destekledi. Diğer tüm partiler de kendi adayları da adaylarla yarışa girmişlerdi. MHP ile AK Parti'nin ittifakı olmasına rağmen sonuç, Adıyaman halkının bu başarısı gençlerin başarısıdır, bu zafer kadınların zaferidir, burada yaşayan tüm depremzedelerin zaferidir.  Biz bu başarımızı aslında konteyner kentlerde sahada gördüğümüz ve her gün "Tutdere gelsin kazansın" diyen dua eden çocukların başarısı olarak da görüyoruz. Bu zaferin mimarları bütün Adıyaman halkıdır. Ve güzel bir kenetlenme yaşandı etrafımızda. Çok güzel bir kampanya yürüttük. Kampanyamızda da Adıyaman'da herkesin başkanı olacağımızı ve Adıyaman'ı gerçekten farklı bir belediyelikle buluşturacağımızı söyledik. Hem şahsımıza olan güven, hem kampanyamızın dili, kampanyamızın halkta karşılık bulması böyle bir sonucu çıkardı. Depremden sonra belki de ilk kez yüzler gülüyordu Adıyaman'da. Gençler mutluydu, kadınlar mutluydu ve çok güzel bir heyecan vardı. 

Adıyaman halkı; 6 Şubat sonrasında özellikle 2020 seçimleri öncesinde hükümetin barınma başta olmak üzere konutlar konusunda verdiği sözlerini yerine getirmemiş olması, Adıyaman'ı bir şekilde acılarıyla baş başa bırakmış olmasının faturasını kesti iktidara. Bize de şu sorumluluğu verdi, Tutdere bu işi başarır. Biz bunu görev olarak kabul ediyoruz. Adıyaman halkı omuzlarımıza ağır bir yük yükledi, sorumluluğumuzun farkındayız. Bu yükün altından da kalkacağız. Çünkü bu şehirde gerçekten çok büyük sorunlar var, zor koşullar var. Ama bunu bilerek isteyerek gelen bir adaydım ve bunu isteyerek geldiğim için arkamda da halkın desteği olacağı için bu sorunların hepsini aşacağız ve Adıyaman'ı artık bundan sonra göreceksiniz. Hep güzel şeylerle sizler de anacaksınız ve haber bültenlerinizde veya programlarınızda konuşacaksınız.
Adıyaman aslında bir medeniyetler şehiridir. Adıyaman coğrafyası, turizmi, doğası ve güzel insanlarıyla gerçekten bölgede çok farklı bir kültüre, farklı bir zenginliğe sahip bir şehir. Adıyaman'ın sesi bundan sonra daha gür duracak. Nasıl ki iki gündür bütün dünya, bütün Türkiye kamuoyu Adıyaman'ı konuşuyorsa bundan sonra da konuşmaya ve güzel işlerle Adıyaman'dan bahsetmeye devam edecekler.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU