DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Belirleyici olduğumuzu bir kez daha gösterdik

Hatimoğlu, “31 Mart seçimlerinde de JİTEM ittifakına geçit vermedik, vermeyeceğiz” dedi

Fotoğraf: X

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır Kayapınar ilçesinde DEM Parti İl Binası önünde toplanan partililere hitap etti.

Partililere teşekkürlerini ileten Hatimoğulları, bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmenin herkesin asli görevi olduğunu söyledi. Hatimoğulları, "Hala sonuçlar kesinleşmemiş olsa da bir başarıya hep beraber sizlerle imza attık. 'DEM Parti, artık Türkiye'de siyaset yapmaz, kolu kanadı kırılmıştır, belirleyiciliği yoktur' diyenlere de aynı zamanda Türkiye'deki siyasette belirleyici olduğumuzu bir kez daha gösterdik" ifadelerini kullandı. Hatimoğlu şunları söyledi:

Bizler büyük bir başarıya imza attık. Bunun için sizlere sonsuz teşekkürler. Bu mücadelemiz henüz bitmedi. Bizler seçim kurullarının önünden ayrılmayacağız. Bu iktidar Şırnak'ta arkadaşlarımızı gözaltına alarak, il eş bakanımıza yaka paça ters kelepçe takarak seçimleri bizden çalmaya çalışıyorlar. Kritik olan seçim noktalarının önünden ayrılmayın. Yarın sabah kalktığımızda DEM Parti zaferini hep beraber halklarımızla paylaşacağız. DEM Parti olarak bu başarıyı kolayca elde etmedik. Halklarımız bu rejime hayır demiş ve kayyımları saraya göndermiştir. Kürdistan'daki bu iradeyi artık Ankara da saray da görmek zorundadır. Bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmek herkesin asli görevidir. Bundan sonra da bu anlayışı bir daha geri gelmemek üzere sandığa gömdük. 90'lı yıllarda devrimciler, yurtseverler, Kürt halkı ve Türkiye halkaları JİTEM uygulamalarına diz çökmedi, direndi. 31 Mart seçimlerinde de JİTEM ittifakına geçit vermedik, vermeyeceğiz

“Bu seçimlerin bir kez daha barışın, diyaloğun, çözüm siyasetinin kapılarını aralayacağına inanıyoruz “ diyen Hatimoğulları, şöyle konuştu:

Türkiye'deki bütün halklar ve demokrasi güçlerinin bu mesajı en iyi şekilde yorumlayacağına inanıyoruz. İşimiz tabii ki bitmedi, bizler seçim sonuçları resmileşene kadar görev başındayız. Asla rehavete kapılmayalım. Bizler, mütevazı bir şekilde coşkumuzu da yaşayacağız, başarımızı da kutlayacağız ama seçim sonuçları kesinleşene kadar hep beraber teyakkuzda olalım. Yarından itibaren çok işimiz var. Büyük bir hizmet aşkıyla, hizmeti merkezine koyan, açık, şeffaf, demokratik, özgürlükçü belediyecilik anlayışımızla belediyeleri halkımızla birlikte yöneteceğiz. Bu moral ve motivasyonla mücadelemizi mutlaka büyüteceğiz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU