DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Lütfen herkes sandığa gitsin, oyunu kullansın

Hatimoğlulları, “Gültan’a sözümüz olsun: Adaylığınla verdiğin bu güçlü mesajı seçimlerden sonra, çözüm ve diyalog süreci başlayana kadar sürdüreceğiz” dedi

Fotoğraf: demparti.org.tr

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanAadayı Gültan Kışanak'a destek için Sakarya Caddesi'nde kurulan seçim standını ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları özetle şunları söyledi:

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Ankara’dan, Gültan Kışanak’ın kampanyasından, kadınların motor gücü olduğu bu güzel kampanyadan; 7 sene tutukluluk sürecini doldurmasına rağmen anayasa ve yasalara aykırı bir şekilde cezaevinde tutulan Sevgili Gültan Kışanak şahsında, cezaevinde tutulan bütün siyasi tutsaklara, sevgili kadınlara selam gönderiyoruz. Gültan Ankara için aday olduğu zaman, aday olmanın gerekçesini iki ana başlıkta toplamıştı. Kampanyanın finalinde bu iki başlığı buradan bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Birincisi; Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesinin yol ve yöntemlerini, araçlarını üretmektir. Gültan, “Çözüm tek başına ne Diyarbakır’dadır ne de Ankara’dadır. 40 yıldır devam eden savaşların, çatışmaların bitirilmesinin yolu Diyarbakır’dan Ankara’ya kurulacak bir barış köprüsünden geçer” demiş ve adaylığını açıklamıştı. Gerçekten de oldukça anlamlı olan bu yaklaşımın altını biz de bir kez daha çiziyoruz.

Bir çözüm ve diyalog süreci başlayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz

Kürt sorunu seçimden seçime hatırlanacak bir konu değildir. Kürt sorunu seçimlere malzeme edilecek bir konu değildir. Bu meselenin çözümü için, tıpkı Gültan’ın da söylediği gibi Amed’den Ankara’ya kurulacak barış ve diyalog köprüsüyle ortak yaşamı hep birlikte inşa etmek için, demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek için herkesin elini taşın altına koyması gereken bir süreçteyiz. Gültan, “Türkiye'nin başkenti Ankara’da bu sürecin merkezi siyasetin gündemine girmesi için ben aday oldum” demişti. Buradan Gültan’a sözümüz olsun: Adaylığınla verdiğin bu güçlü mesajı seçimlerden sonra, çözüm ve diyalog süreci başlayana kadar sürdüreceğiz. Bu sözümüzden asla vazgeçmeyeceğiz ve barış için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 

Eteğimizin boyu, başımızın açık ya da kapalı olması gündem oldu

AKP iktidarı İstanbul Sözleşmesinden vazgeçtikten sonra Türkiye’de katledilen kadın sayısı çok arttı. Kadın cinayetlerini durdurmak için verdiğimiz mücadele hukuk tarafından desteklenmeliydi. Ancak bu kadın düşmanı iktidar İstanbul Sözleşmesini lağvetti, 6284 Sayılı Kanunu tartışmaya açtı. Başta nafaka hakkı olmak üzere haklarımızı elimizden almak için şimdi adımlar atıyor. Yine AKP iktidarı döneminde hiçbir zaman görmediğimiz kadar sokaklarda şiddete maruz kaldık, hiç tanımadığımız erkeklerin şiddetine maruz kaldık. Etek boyumuz gündem oldu, başımızın açık ya da kapalı olması gündem oldu. İktidar kadınların yaşam tarzına, giyimine kuşamına müdahale ediyor.

Sandıklarımızı sarıp sarmalayarak koruyacağız 

Lütfen herkes sandığa gitsin, lütfen herkes oyunu kullansın. Oyumuzu kullanmakla da yetinmeyelim. Oy hırsızlarına, sandık hırsızlarına, kayyımcı siyaset yürütenlere karşı hep birlikte örgütlü bir biçimde sandıkları koruyalım. Sandıklarımızı oy kullanma esnasında da koruyacağız, sayım esnasında da koruyacağız. Sandıklarımızı, ilçe seçim kurulları ve il seçim kurullarında sonuçların birleştirilmesi esnasında da koruyacağız. Halklarımızla beraber sandıklarımızı sarıp sarmalayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU