Saadet Partisi İstanbul Adayı Aydın: Gözünüzün içine baka baka yalan söylüyorlar

Aydın, “ İstanbul'da şu üç ‘K’ hala insanımızın en temel meselesidir; Kaygı, keşmekeşlik ve korku” dedi

Fotoğraf: X

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın partisinin Esenler'de düzenlediği mitingde konuştu.

“İstanbul'da şu üç ‘K’ hala insanımızın en temel meselesidir” diyen Aydın şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birinci ‘K’ kaygıdır. Hayat pahalılığıdır. Geçim sıkıntısı kaygısıdır. Yediden yetmişe bütün insanlarımızı kasıp kavurmaktadır. Emeklilerimiz geçinemiyor Bırakınız toruna harçlık vermeyi, kendisi aldığı ücretle geçinemiyor. Artık İstanbul'umuzda, Esenler’imizde bir evin geçinebilmesi için o eve iki maaşın girmesi gerekiyor. Ücretlerimiz ortalama 30 bin lira, asgari ücretimiz 17 bin lira ve maalesef İstanbulumuzda yüksek kiralar… En mütevazı kira, 12 bin lira, 15 bin lira. Çarşı, pazar ateş pahası. En temel sorun, kaygı, geçinme korkusu. Bir diğeri keşmekeşlik. Bunca yıldır, bunca hizmete, bunca yönetici değişikliğine rağmen İstanbul'un, Esenler’in keşmekeşliği olduğu gibi yerinde durmaktadır. Başta trafik olmak üzere, güvensiz sokaklarımız, yeşilsiz alanlarımız, İstanbul’da hayatı keşmekeşlik içerisinde İstanbul'a yaşatmakta. Bir diğeri de korku. İstanbul'umuzun her bir insanın üzerine sirayet etmiş hali. Başta deprem korkusu olmak üzere insanlarımızda bir korku hali var. Kaygı, keşmekeşlik ve korku.

Rakiplerini “Her şeyi konuşuyorlar ama İstanbul'u konuşmuyorlar” diye eleştiren Aydın şu ifadeleri kullandı:

Her şeyi tartıştılar ama İstanbul'un keşmekeşliğini, bu sorunların nasıl ortadan kaldırılacağını konuşmuyorlar. Hep güncel polemikler. Birileri İstanbul'u İstanbul seçimlerini 2028’e çıkmak için bir paravan olarak kullanıyor. Birileri de çıkmış, Kanal İstanbul CEO’su olarak, rant müdürü olarak bol keseden atıyor. Buradan net olarak ifade ediyorum. Sizin gözünüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Doğru, düzgün adım atmıyorlar. Kentsel dönüşüm diyorlar, merkezinde rantsal dönüşüm var. Bir kısım insanların, adayların bir gözü dolar görüyor, bir gözü euro görüyor. Gördükleri her yeşili dolar yeşili zannediyorlar. İstanbul'un imar planlarını alt üst ettiler. Tuzla'dan başlayarak Silivri'ye kadar gökdelenlerle betonlarla İstanbul'un imarını alt üst ettiler. Devlet arazilerini, askeri arazileri aldılar, rantsal dönüşüme tabii tuttular. Kimse İstanbullunun kaygısını, korkusunu keşmekeşlik içerisindeki hayatının düşünmüyor.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU