İmamoğlu'ndan Yerlikaya'nın seçim çalışmalarına katılmasına dair yorum geldi: Kasap dükkanı gezerek oy istiyor, yazık

Cendere Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap Gezisinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanların seçim faaliyetlerine karışmasını eleştirdi

Eskden bazı bakanların seçim döneminde istifa ettiğini hatırlatan ve "nereden nereye geldik" diyen İmamoğlu, Erdoğan'ın herşeyi birbirine karıştırdığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul'da seçim çalışmasına katılmasına ilişkin bir soruya yanıt veren İmamoğlu şu yorumu yaptı:

Eskiden İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanı seçim dönemlerinde bağımsız olunsun diye istifa eder yerine bürokrasiden isimler atanırdı ki hak hukuk çiğnenmesin. Nereden nereye geldik.

Kasap dükkanı, bilmem ne dükkanı gezerek oy istiyor. Yazık, ona da üzülüyorum. Allah yardımcısı olsun. Talimat gelmiş geziyor. Yoksa koltuğundan olacak, af isteyecek. Ona da üzülüyorum. 17 bakan geliyor İstanbul'a topunuz gelin.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden birisi kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti. Eminim o bakanların kendileri, aileleri çocukları utanıyordur. 'Bizi bu hale neden düşürdün?' diye. Onun için bu mesele sadece bir yerel seçim meselesi değil, sadece bir İstanbul seçimi değil.

Bakanları niye zor durumda bırakıyorsun? Kamu yöneticisi onlar. Her şeyi birbirine karıştırdı. Onun için bu sadece bir yerel seçim değil bu mesele bir demokrasi, kamu ahlakı meselesi.

Ben sonuna kadar dilimin kemiği niye olsun, milletten aldığın vahları duyurma sorumluluğum var. Sus pus olayım falan olmaz öyle şey. Ben 16 milyon insanın temsilcisiyim, bütün haksızlıklara hak ettiği cevabı vermekle yükümlüyüm. Ben İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanıyım, 16 milyon insanın temsilcisiyim. Bütün bu haksızlıklara, hukuksuzlara hak ettiği cevabı vermekle yükümlüyüm, vereceğiz. Halkımız da milletimizin hak ettiği şekliyle kararını 31 Mart'ta verecek. Ben buna inanıyorum. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU