Taylor Swift'in sevgilisinin özel jete ne kadar harcadığı hesaplandı

Cleveland'dan Singapur'a bir uçuş, Amerikan futbolcusuna 570 bin dolara mal olmuş olabilir

Kelce ve Swift'in karbon ayak izi, yoğun şekilde mercek altına alınıyor (AP)

Havacılık uzmanları Travis Kelce'in Taylor Swift'le çıkarken, ABD genelindeki ve uluslararası özel uçuşlara 1 milyon dolardan fazla harcadığını tahmin ediyor.

Havacılık danışmanlarına başvuran The New York Post, eylülde ilişkilerinin kamuoyuna açıklanmasından bu yana Kelce'in Swift'i görmek için yaptığı özel jet gezilerine yaklaşık 1 milyon 210 bin dolar harcadığını hesapladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kansas City Chiefs'in iç açık pozisyonunda oynayan futbolcu, Swift'in Eras Turnesi'nin kasımda gerçekleşen Arjantin ayağına yetişmek için cuma günü uçmuş ve pazartesi günü futbol antrenmanına zamanında geri dönmüştü.

Dallas merkezli havacılık uzmanı Richard Levy, The Post'a şöyle dedi:

Değişen bazı maliyetler var... Ama ABD'den uluslararası bir noktaya gidiş-dönüş uçmak için 10 koltuklu bir özel jet kiralamak yaklaşık 300 bin dolar tutar.

Chief'in şubatta Super Bowl'u kazanmasından sadece 10 gün sonra Kelce, Swift'in Avustralya'nın Accor Stadyumu'nda 21 Şubat'ta verdiği performansı yakalamak için Los Angeles'tan Sidney'e Hawaii aktarmalı bir uçak kiralamıştı.

Cirrus Havacılık Hizmetleri'nde havacılık uzmanı olan Michael Giordano, ABD'den Arjantin'e yapılan özel uçuşun muhtemelen 300 bin dolar civarında bir maliyeti olduğunu ve Los Angeles-Sidney ayağı için de 10 koltuklu bir jetin ücretinin genellikle 340 bin dolar olacağını doğruladı.

Giordano, martta Ohio'nun Cleveland şehrinden Singapur'a yapılan seyahatin de yaklaşık 570 bin dolara mal olduğunu tahmin ediyor.

7 Mart'taki 19 saatlik uçuş, Amerikan futbolu yıldızının arkadaşlarından oluşan bir grupla yapılmış ve muhtemelen yakıt ikmali için Dubai'de durulmuştu.

Küresel turnesindeki konserleri tamamlamak ve yeni erkek arkadaşının NFL maçlarına katılmak için bir kıtadan diğerine yolculuk yapan Swift'in özel jet seyahatleri yoğun bir şekilde mercek altına alınıyor. 

Swift'in sözcüsü The Independent'a yaptığı açıklamada şöyle demişti:

Turne başlamadan önce Taylor, turne de dahil tüm seyahatlerini dengelemek için gereken karbon kredisinin iki katından fazlasını satın aldı.

Bireylerin ya da şirketlerin sera gazı salımlarını "dengelemesini" sağlamayı amaçlayan karbon kredisi programları genellikle düzenlemeye tabi değil ve Swift'in, turne dışında da sık sık yaptığı özel jet seyahatlerini telafi etme amacıyla da kullanılıp kullanılmadıkları bilinmiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU