Özgür Özel Artvin'de Erdoğan'ın YRP'ye sözlerini hatırlattı: Erbakan'ın oğluna 'dolandırıcı' ve 'zübük' diyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Artvin'de Milli İrade Meydanı'nda konuştu

31 Mart'ta partisinin Artvin adayına oy isteyen Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi hakkındaki ifadelerini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel şunları söyledi:

Toplumda kimin derdi varsa, 1 Nisan'dan sonra CHP ezilenin yanında olacaktır. Birbirine tutunan, ayakta kalmaya çalışan, korkuyu örgütleyen, güzel söz söylemeyen, depremzedeleri tehdit eden bir korku ittifakı var. Bu ittifakın adı Cumhur İttifakı. Oradan ayrılan bir parti oldu. Bizden de ayrılan oldu ve 'Canınız sağolsun' dedik. Şimdi Erdoğan, Fatih Erbakan'ın oğluna 'dolandırıcı' ve 'zübük' diyor. Dün methettiğinine buügn hakaret edenden, dün yol yürüdüğüne bugün iftira atandan bir şey olmaz.

"Madencilik işini bilirim" diyerek Cerattepe'de altın madenine karşı direnen Artvin halkının yanında olduklarını belirten Özgür Özel, "Şu anda burada siyanür yoksa bu mücadele sayesinde ama bu maden bambaşka bir niyet için hepiniz biliyorsunuz. Bu maden açık ocağa dönüştürülmeye çalışılıyor" dedi. 

"Birileri Artvin'in ipini çekmeye geliyor" sözleriyle iktidarı eleştiren CHP lideri "Biz olursak kimse işsiz kalmaz, kimsenin düzeni bozulmaz. Artvin'e asit yağmurları yağmasına izin vermeyiz. Artvin'in geleceğini düşünen Bilgehan Hoca'nın arkasında duracak. Kimsenin oyları bölmeye ve Artvin halkına ihanet etmeye hakkı yoktur.

Emeklilere çağrı

Sıkıntı yaşayan toplum kesimleri iktidara oy vermeye devam ettiği sürece düzeni değiştirmenin zor olacağını ifade eden Özgür Özel; emeklilere, ücretli çalışanlara ve çiftçilere seslenerek 31 Mart'ta iktidara ceza kesmelerini istedi. Emeklilerin yaşadığı maddi sorunlara değinen Özgür Özel, iktidar geldiğinde en düşük emekli maaşının bir buçuk asgari ücrete eşit olduğunu belirtti. Özel, emeklinin cebinden tekrar 5,5 çeyrek altın çalındığını söyledi. Ramazan Bayramının yaklaştığını söyleyen Özgür Özel, insanların maddi durumları nedeniyle birbirlerini iftara çağırmaya çekindiğini vurguladı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU