CHP lideri Özel "para sayma" görüntülerine ilişkin konuştu: Bu bir kaset kumpasıydı

"Cumhuriyet Halk Partisi kongresini kirletmeye ve bugün parti içinde bir tartışma yaratmaya yönelik bir kumpastı."

Fotoğraf: X / @CHPfotograf

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Türkiye ittifakı söyleminin sahada tuttuğunu belirten Özel, bunu mitinglerde gördüğünü söyledi. Özel, Türkiye ittifakının kimlerden oluştuğunun sorulması üzerine, "Milli takım gol attığında ayağa kalkan herkes Türkiye ittifakıdır ya da Filenin Sultanları şampiyon olduğunda, İstiklal Marşı çalarken onlara eşlik edebilen herkes Türkiye ittifakıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne saygılı, Atatürk'le, devrimleriyle sorunu olmayan herkesi Türkiye ittifakının potansiyel seçmeni olarak görüyoruz." dedi.

31 Mart seçimlerinde partisinin önemli bir başarı yakalayacağına inandığını belirten Özel, bir soru üzerine, hiçbir yerde kaybetme endişesi taşımadıklarını söyledi.

Afyonkarahisar adayı Köksal'ın sözleri

Partinin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın sözlerinin sorulması üzerine Özel, bu gündemin CHP açısından doğru bir biçimde çözülüp geride bırakıldığını bildirdi.

Köksal'ın derdini anlatırken kullandığı ifadelerin yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

Afyon siyaseti açısından elverişli olabilir. Ama bu ifadelerin bu kelimelerle kullanılması genel seçimlerde DEM'e oy vermiş, yerel seçimlerde CHP'li bir adayı kendi gönlüyle tercih edecek ortalama bir DEM seçmenini rencide edebilirdi. Zaten tahmin ettiğimiz gibi de alınganlık oldu. Ekrem Bey'in açıklaması kendi seçim bölgesinde, o da dünya kadar Kürt oyu alıyor, seçiliyor. Kendisi açısından anlaşılır. Ama içindeki hüküm cümleleri bizim konuya dahil olmamızdan sonra düştü. Düşmesi gerekir. Cümlelerinin kurulmuş olmasının bugüne bir faydası olmaz.

İstanbul'daki para sayma görüntüleri

İstanbul'daki para sayma görüntülerinin sorulduğu Özel, bu video ilk yayınlandığında üzerinde tarih bulunmadığını, görüntünün "CHP kongresi için delegelere para dağıtılıyor" denilerek yayınlandığını belirtti.

Bunun bir kaset kumpası olduğunu ifade eden Özel, şöyle devam etti:

O video ilk çıktığında üstünde tarih yoktur. O video böyle çıktı. Bir kişi görünüyor. O kişi de şu anda Ekrem İmamoğlu'nun danışmanlığını yapan bir kişi ve o kişi para sayıyor. O video şöyle servis edildi, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5 Kasım'daki kurultayından birkaç gün önce delegelere para dağıtıyorlar.' Siz olayın açıklığa kavuştuğu noktayı ifade ediyorsunuz. Onu açıklığa kavuşturan biziz. O video, bir kişiye zumlanarak, tarihi kapatılarak ve neresi olduğu anlaşılmadan, 'Burası CHP il başkanlığı. Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı, Cumhuriyet Halk Partisi kongresi için delegelere para dağıtıyor.' diye servis edildi. Şimdi doğrusunu konuşalım.

Videonun bütünü paylaşıldı. Videonun bütününde 2019 yılında olduğu yazıyor. Yani demek ki CHP kongresi değil. Orası CHP il başkanlığı değil. Bunu nereden biliyoruz? Bunu savcılığa yaptığımız suç duyurusuna da verdik, yazdık. Şuradan biliyoruz, o görüntüdeki arkadaşlara sorduk, neresi burası ve ne yapıyorsunuz? O arkadaşların cevabı, 'Biz İstanbul İl Başkanlığı binamızı satın alıyoruz. Satın aldığımızda binanın eski sahibi, 'Avukatımın bürosunda nakit kısmının ödemesini yaparsınız.' dedi. 'Biz de gittik, orada bu parayı verdik, oradaydık.' dediler. İstanbul İl Başkanı o dönem Canan Kaftancıoğlu ve kendisi o il binasını bize kazandırdı. Peki o zumlanan, yani tek başına gösterilen kişi, o gün Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı mı? Hayır. O gün il başkan yardımcısı. Bu bir kaset kumpasıydı. Cumhuriyet Halk Partisi kongresini kirletmeye ve bugün parti içinde bir tartışma yaratmaya yönelik bir kumpastı. Kimden çıkmış video? Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Büronun sahibi avukattan çıkmış. Nereden biliyoruz? O avukat, o görüntülerle bize şantaj yapmış. 'Ben bu görüntüleri satarım, parayı siz verin, sizde kalsın.' demiş. Bizim arkadaşlarımız da kabul etmemişler. Kendilerinden şüpheleri olmadığı için. İl binası satın alınırken işte kaporadır veya nakit kısmı, bankaya yatırılan kısmı falandır. O danışman arkadaş da Ekrem İmamoğlu'yla hiçbir bağının olmadığı ve il başkan yardımcısı olduğu günlerde, para sayıyorlar ve ödemeyi yapıyorlar orada. Elimizde de ne kadar ödediğimize dair makbuz var. Altında da büronun sahibinin imzası var. Ben meselenin bu kısmıyla meşgulüm.

Kaporanın neden elden verildiğinin sorulması üzerine Özel, bu konunun dönemin il başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından netleştirilebileceğini belirterek, "Ama kişi dediyse 'Ben bunun 15'ini kapora olarak... Ben bunun peşinatını bu kadar istiyorum, şu kadarını nakit istiyorum, bu kadarını dolar istiyorum.' Bu alıcının talep ettiği şeylerdir. Hesabınıza gelirse ödersiniz, gelmiyorsa... Ben şu detayla ilgileniyorum, o görüntüyü Ekrem İmamoğlu'nun danışmanının, o gün il yöneticisi, görüntüsüyle bunu CHP kurultayıyla ilişkilendirmeye çalışan bir kötücül akılla mücadele ediyoruz. Bir kumpasla karşı karşıyayız." dedi.

Özel, görüntünün avukat tarafından servis edildiğini, avukat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU