"Devasa melez koyunlar" üreten ABD'li adam hapis cezasıyla karşı karşıya

Avcılara satmak için görülmemiş boyutta koyunlar üretmeye çalıştı

Marco Polo koyunu olarak bilinen bu tür, koyunların en irisi (Reuters)

ABD'de türü tükenme tehlikesi altında olan hayvanlardan genetik materyal alarak "devasa melez koyunlar" yetiştiren bir adam yargılandığı mahkemece suçlu bulundu.

80 yaşındaki Arthur Schubarth'ın ürettiği hayvanları, avcılık çiftliklerine sattığı ve hayvanların bu çiftliklere para ödeyen avcılar tarafından vurulduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schubarth'ın Kırgızistan'dan, Marco Polo koyunu olarak bilinen yabani bir koyun türünün parçalarını yasadışı olarak ithal ettiği ve bunları embriyo klonlamak için kullandığı anlaşıldı.

Schubarth'ın ürettiği koyunların 135 kilodan ağır olduğu ve 1,5 metre uzunluğu aşan boynuzları bulunduğu belirtildi.

80 yaşındaki adamın bu koyunlardan sperm alarak, daha önce görülmemiş büyüklükte koyunlar üretmek için çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

Schubarth'ın amacının bu hayvanları av çiftliklerine satmak olduğu öne sürüldü. Bu çiftliklere gelen müşteriler, ödeme yaparak çiftlikteki hayvanları vurabiliyor ve daha büyük hayvanlar için daha fazla para ödeniyor.

Davada görevli olan Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bölümü'nden Başsavcı Yardımcısı Todd Kim, "Bu, satmak ve ödül amacıyla avlamak için devasa melez koyun türlerinin yaratıldığı küstah bir plan. Schubarth bu plan kapsamında uluslarararası hukuku ve Lacey Yasası'nı ihlal etti. Her iki yasa da hayvanların doğal nüfuslarını korumayı hedefliyor" diye konuştu.

Lacey Yasası, bazı yaban hayvanlarının devletler arası ticaretini yasaklıyor ve yaban hayatı kaçakçılığını önlemek için kullanılıyor.

Av çiftliklerine satmak için dağ koyunu ve dağ keçisi yetiştiren Schubarth, hakkındaki suçlamaları kabul ederek hüküm giydi.

80 yaşındaki adamın hüküm giydiği suçlar için en fazla 5 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası öngörülüyor. Mahkemenin kısa süre içinde cezayla ilgili karar vermesi bekleniyor.


Independent Türkçe, AFP, Phys

DAHA FAZLA HABER OKU