Yapımcının uygunsuz teklifini açıklayan Sharon Stone tartışma yarattı

Ünlü oyuncu, ekranda "iyi bir kimya" yakalaması için rol arkadaşıyla sevişmesini isteyen yapımcının adını da verdi

40 milyon dolar bütçeyle çekilen film, dünya çapında 116 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti (Paramount Pictures)

Sharon Stone, 1993 yapımı filmi Sliver'daki rol arkadaşı William "Billy" Baldwin'le ekranda daha iyi bir kimya yakalaması için yatmasını öneren yapımcının adını açıkladı.

İlk kez açıkladı

Oyuncu daha önce 2021 tarihli anı kitabı The Beauty of Living Twice'ta (İki Kez Yaşamanın Güzelliği) bu olaydan bahsetmiş ancak filmin, rol arkadaşının ve prodüktörün adını açıklamamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteci Louis Theroux'nun podcast'ine konuk olan Stone, programın salı günkü bölümünde bu kişinin Sliver'ın 2019'da hayatını kaybeden yapımcısı Robert Evans olduğunu paylaştı.

Evans, 1974 yapımı Çin Mahallesi (Chinatown), Baba (The Godfather), İtalyan İşi (The Italian Job), İz Peşinde (True Grit) ve Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) gibi filmlerin yapımcılığını da üstlenmişti.

Önceki yıl Temel İçgüdü'yle (Basic Instinct) büyük başarı elde eden Stone, bu filmin sonrasında Sliver'a başlamıştı.

Louis Theroux'nun podcast'inde konuşan 66 yaşındaki aktris şunları söyledi:

Benden dev bir hit daha getirmemi beklediler ve bana oyuncu seçimi onayı verdiler ama sonra iş yapma zamanı geldiğinde bana bunun gösterişli bir anlaşma olduğunu söylediler.

"Hataları için beni suçladılar"

Stone, sözlerine şöyle devam etti:

Sonra hataları için beni suçlamaya başladılar. Yönetmenleri ve oyuncuları işe alma konusunda korkunç hatalar yaptılar.

Ünlü aktris, oyunculuktan yapımcılığa geçiş yapan Evans'ın kendisini ofisine çağırdığını ve rol arkadaşı Billy Baldwin'le set dışında yatmasını istediğini öne sürdü.

Ofisinde güneş gözlükleriyle koşturup bana Ava Gardner'la yattığını ve benim de Billy Baldwin'le yatmam gerektiğini, çünkü Billy Baldwin'le yatarsam performansının daha iyi olacağını anlattı. Ve bizim de Billy'nin filmde daha iyi olmasına ihtiyacımız vardı çünkü sorun buydu.

Sosyal medyadan yanıt verdi

Baldwin, Evans'ın kendisini aktörle seks yapmaya zorladığını iddia etmesinin ardından sosyal medya üzerinden Sharon Stone'a yüklendi.

61 yaşındaki aktör, "Sharon Stone'un bunca yıl sonra neden benim hakkımda konuşmaya devam ettiğinden emin değilim" diyerek söze başladı:

Bana hâlâ aşık mı yoksa bunca yıl sonra onun tekliflerini geri çevirdiğim için hâlâ incinmiş durumda mı? Onun hakkında başını döndürecek kadar çok dedikodum var ama sessiz kaldım.

"Müstehcen hikayeleri anlatmalı mıyım?

Dördü de Hollywood'da çalışan Baldwin kardeşlerden Billy, "Acaba bir kitap yazıp Sharon'la ilgili pek çok rahatsız edici, müstehcen ve profesyonel olmayan hikayeyi anlatmalı mıyım?" dedi.

Bu eğlenceli olabilir.

Ira Levin'in aynı adlı romanından uyarlanan ve Phillip Noyce'un yönettiği Sliver, bir binada yaşanan gizemli olayları konu alıyordu. 

Gerilim filminde Sharon Stone, ünlü bir yayınevinin editörü olan Carly Norris'i, Baldwin ise onunla aynı binada yaşayan gizemli komşusu Zeke Hawkins'i canlandırıyordu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU