CHP Genel Başkanı Özel: Bu iktidar emeklilerin mutfağından 8 kilo sucuğu çalmış

Özel, “Tayyip bey geldiği günden bu yana emeklinin cebinden ayda beş buçuk altın çalmış” dedi

Fotoğraf: X / @eczozgurozel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da partisinin seçim mitinginde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başmanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere seyyanen zam taleplerine verdiği yanıtı eleştiren Özel, “Tayyip Bey emekliye 7 bin dahi veremeyiz bizde böyle bir para yok diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem” dedi.

 “Emeklilerin geçen sene 19 kilo sucuk alan maaşı, bu sene 11 kilo alıyor. Bu iktidar emeklilerin mutfağından 8 kilo sucuğu çalmış” diyen Özel, “Tayyip Bey geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret değerindeydi. 8 tane çeyrek altın alınıyordu. Bugün iki buçuk çeyrek altın zor alıyor. Tayyip bey geldiği günden bu yana emeklinin cebinden ayda beş buçuk altın çalmış. Emekliler ikramiye alıyorsa, kimin sayesinde alıyor? Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyor” ifadelerini kullandı. Özel özetle şunları söyledi:

Anketlerde yükselen bir trend var. Eğer bir aksilik olmazsa 1 Nisan gününün Afyonkarahisar Belediye başkanı Burcu Köksal'dır. Seçimlere bir aydan az zaman kaldı. Hepimizin görevi oyları teker teker toplamak ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni Afyonkarahisar'da iktidar yapmaktır.

Bizim bütün belediye başkanlarımız mal varlıklarını belediyeye asacaklar. Görevleri boyunca düzenli aralıklarla mal varlıklarını göreceğiz

31 Mart’ta sandık önünde, mühür elinde

Memleket büyük bir seçim heyecanı yaşıyor. Afyon’da değişimin 75 yıl sonra belediyeyi alacak olma heyecanını duyuyorsunuz. Afyon sokakları hareketli. Bu heyecan önemli ama bir yandan da sıkıntı büyük. Ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. 31 Mart’a kadar hükümet bekliyor ama Mehmet Şimşek’in dilinin altındaki baklayı duydunuz. Diyor ki ‘Sıkı para politikası uygulayacağız’. 1 Nisan oldu da AK Parti yine Afyon Belediyesi’ni aldıysa ne emekliyi ne işçiyi duyarlar. 1 Nisan olduysa yapacak bir şey yok. Ama 1 Nisan’dan önce yapacak bir şey var 31 Mart’ta sandık önünde, mühür elinde.

"Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık"

Afyonkarahisar'ın ardından partisinin Uşak mitinginde de konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal “Seçilirsem belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık. AKP’nin adayı bunu söyleyemez, onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar” sözleriyle ilgili açıklama yaptı. 

Özel “Sürçülisan oldu. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” ifadesini kullandı.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU